Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τετάρτη με πανσέληνο

Σε μια (κρυμμένη) παραλία, σε μια (μυστική) ταράτσα και σ' ένα σινεμά που μοιάζει με πλοίο (πολυτελείας), περνάει αυτήν την Τετάρτη του φεγγαριού, η Λένα.


Λένα Γρηγορίου

Πρωί πρωί και, μόλις άνοιξα το μάτι μου, το μυαλό μου έτρεξε στο... βράδυ! Δηλαδή στην αποψινή πανσέληνο. 

Τρελαίνομαι για καλοκαιριάτικο γεμάτο φεγγάρι. Το χαζεύω με τις ώρες, του τάζω, του τραγουδάω και γενικώς, το"γιορτάζω"! Όχι, δεν έχω φύγει για διακοπές. Εδώ, κορίτσι της πόλης, χαρά γεμάτο!. Και έχω οργανωθεί, για σήμερα, η δικιά σου με πολλή σκέψη και συγκέντρωση!

Ξεκινάμε με θάλασσα και παραλία και πάμε προς Σούνιο. Μετά τη Φώκαια και το Θυμάρι, μας περιμένει ο Χάρακας. Κάνουμε αριστερά στο χωματόδρομο και βρισκόμαστε σε παραλιάκι υπέροχο, με καταγάλανα, πεντακάθαρα νερά, ψιλή άμμο και δυο beach bars για να μας... βοηθήσουν να περάσουμε καλύτερα. Δεν θα το πιστεύεις πως ενώ είσαι τόσο κοντά στην Αθήνα νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε νησί!

Όχι, δεν θα καθίσουμε εδώ για τη φεγγαράδα μας. Θα μπορούσαμε, αλλά έχω άλλα σχέδια. Πιο... τολμηρά! 

Μετά τις βουτιές μάς περιμένει ένα πολυτελές πλοίο. Δεν θα μας πάει ούτε ένα μίλι μακρυά από τη .. Λεωφόρο Κηφισίας. Και δεν σου λέω τρέλες. Απλά, στον κόσμο του Τορνατόρε θα ταξιδέψουμε. Γιατί.. θα πάμε σινεμά. Στο Άνεσις (Λεωφ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι)! Στην ταράτσα του με το ξύλινο ντεκ σε επίπεδα, με τους καναπέδες, τις σαιζ λόνγκ, τις ξύλινες καρέκλες σκηνοθέτη, τα τραπεζάκια και το τρομερό μπαρ, έχεις την αίσθηση πως είσαι μάλλον  σε πλοίο που σε ταξιδεύει, παρά σε κινηματογράφο. Το αγαπώ αυτό το σινεμά. Πολύ! Το "Θα σε περιμένω πάντα", που θα δούμε είναι απόλυτα ταιριαστό με την ατμόσφαιρα της βραδιάς. Ρομαντισμός, τα μυστήρια του σύμπαντος, έρωτας, κι ένας Τζέρεμι Άιρονς που υπόσχεται πολλά, μαζί με τον σκηνοθέτη της ταινίας Τζουζέπε Τορνατόρε και την πανέμορφη Ολγα Κουριλένκο.

Σου είχε και η Μαρία στη βόλτα της της περασμένης Πέμπτης γι αυτή την ταινία. Θυμάσαι; Ξέχασα να τη ρωτήσω πώς της φάνηκε. Θα το κάνω αύριο που θα τη δω και θα ανταλλάξουμε γνώμες.

Aπό την ταράτσα του Άνεσις θα σε πάω τρέχοντας στην πιο φεγγαρόλουστη ταράτσα που θα μπορούσες να φανταστείς. Είναι σχεδόν κρυμμένη, ίσως γι αυτό να είναι και τόσο μαγική. Εγώ πάντως δεν θα μπορούσα απόψε να γιορτάσω το φεγγάρι μου πουθενά πιο όμορφα από δω. Και σου μιλάω, φυσικά, για την ταράτσα- μπαρ του Couleur Locale, στο Μοναστηράκι (Νορμανού 3).

Δεν την βρίσκεις εύκολα. Και δεν μπορείς να φανταστείς, ψάχνοντας την, πως ανάμεσα στα παλιατζίδικα, όταν θα σπρώξεις αυτή την πόρτα που κανονικά θα την προσπερνούσες αδιάφορα, θα ανακαλύψεις, ανεβαίνοντας, την πιο μαγική ταράτσα της Αθήνας. Με την Ακρόπολη να είναι πιο δίπλα σου από ποτέ και το φεγγάρι να σου γελάει λαμπερό και φωτεινό. Δεν θα είναι εύκολο να βρούμε τραπέζι, ούτε θέση στον μεγάλο πάγκο. Με καλή διάθεση και υπομονή, σίγουρα θα τα καταφέρουμε. Κι όταν καθίσουμε και γευτείς κάποιο από τα υπέροχα cocktails του, θα το αγαπήσεις πιο πολύ, το Couleur Locale...

Εγώ λέω να πιω φατουράδα! Μη γελάς, το εννοώ. Είναι υπέροχο νησιώτικο λικέρ από το Τσιρίγο, τα Κύθηρα εννοώ.

Δεν θα μεθύσω. Αν και μια νύχτα με πανσέληνο, όλα επιτρέπονται. 

Στο γυρισμό, θ' ακούσουμε την Πανσέληνο της Χαρούλας. Πάλι. Και θα τραγουδάμε δυνατά. 

Καλή πανσέληνο.

Κι ως την επόμενη Τετάρτη, φιλιά!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου