Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Σεπτέμβριος ξεκινάει στον πεζόδρομο της Ολυμπίου

Τραπεζάκια έξω και η σεζόν ξεκινάει.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Λίγες ώρες πριν υποδεχτούμε τον Σεπτέμβριο, βρέθηκα ξανά σε ένα από τα πιο αγαπημένα μου μέρη στην πόλη, που δεν είναι άλλο από τον πεζόδρομο Γεωργάκη Ολυμπίου στο Κουκάκι. Ήταν η πρώτη μου βραδινή έξοδος μετά από πολλές ημέρες εκτός Αττικής, αλλά όπως αποδείχτηκε ήταν και η πιο σωστή.

Μόλις έστριψα από το παρκάκι που βρίσκεται επί της Συγγρού, είδα το αγαπημένο "Ποτάμι" κλειστό. Γνωστό στέκι φοιτητών, με μπίρα και τσιμπολόγημα σε χαμηλές τιμές. Στεναχωρήθηκα με το σκοτάδι αλλά υπέθεσα ότι περιμένει την... εξεταστική για να ανοίξει και πάλι τις πόρτες του και να βγάλει τα τραπεζάκια έξω ξανά.

Είπα... "να το πάρει το ποτάμι" και συνέχισα τη βόλτα μου. Επόμενο πέρασμα, το "Μπελ Ρέϋ". Γεμάτο όπως συνήθως, δεν ήταν πολύ φιλόξενο γαι να πιω το ποτό μου, όμως ένιωσα ότι ήθελα να σηκώσω χέρι και να το χαιρετήσω. "Γειά σου αγαπημένο. Είμαι πίσω! Θα περάσουμε και φέτος πολύ ωραία πίνοντας χυμούς, τρώγοντας ωραία instagramικά πιάτα όπως η κρεμμυδόσουπα - αχ αυτή η κρεμμυδόσουπα - και ρεμβάζοντας από τις μεγάλες σου τζαμαρίες". Έτσι είναι. Εδώ δε μιλάω μόνο με τους ανθρώπους της γειτονιάς αλλά και με τους τοίχους - και μάλιστα χωρίς να τρομάζω.

https://www.instagram.com/p/_mM24bBcbJ/

Συνέχεια της βόλτας και το πρώτο μισό της Ολυμπίου γεμάτο από κόσμο. Η "μικρή Βενετία" με τα υπέροχα πιάτα της και τους στίχους στα σουβέρ, μου θύμισε ότι έχω καιρό να την επισκεφτώ.

https://www.instagram.com/p/BEBnjL0BcXP/

Ο "Μερακλής" σέρβιρε τα υπέροχα σουβλάκια του. Πέρασα το δρόμο και συνέχισα προς το "Κουκί" και την "Αυλή". Το πρώτο, ήταν γεμάτο. Μικρά τραπεζάκια, μεγάλες παρέες, ωραία ενέργεια. Δεν πειράζει, σκέφτηκα. Έχω όλη τη σεζόν μπροστά μου για να απολαύσω αυτό το στέκι με το χαμογελαστό προσωπικό και την φανταστική τοστάδα.

Έφτασα στην "Αυλή". Ο κόσμος ήταν και εκεί πολύς αλλά βρέθηκε κάποια πολύχρωμη καρέκλα να με φιλοξενήσει. Άλλη μια για την παρέα μου, ένα τραπεζάκι και μπίρες. Ο κόσμος ανέβαινε και κατέβαινε και όμως υπήρχε ακόμα μια σταθερά: Σε αυτό το σημείο της Αθήνας, σε αυτή την απειροελάχιστη κουκίδα του χάρτη, τα vibes είναι υπέροχα. Στην υγειά μας και καλά ξεκινήματα!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.