Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Yolo με cocoloco, λουκουμά, daiquiri, ελληνικό καφέ και μοσχαράκι στάμνας!

Η Χρύσα κάνει ζέσταμα από τώρα για το επόμενο καλοκαίρι!


Χρύσα Βασιλακοπούλου

Το καλοκαίρι αγκαλιάζει γλυκά το φθινόπωρο, τόσο γλυκά που δεν λέει να φύγει, η ζέστη εξακολουθεί να κυριαρχεί και τα καλοκαιρινά μας ρούχα σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ θα αργήσουμε να τα αποχωριστούμε. Όσο αγαπώ το καλοκαίρι, άλλο τόσο αγαπώ και τον χειμώνα. Ας μην ξεχνάμε όμως την άνοιξη και το φθινόπωρο, δυο εποχές τόσο όμορφες και ιδιαίτερες που με το πέρασμα των χρόνων, λίγο πια τις γευόμαστε και τις χαιρόμαστε. Δεν είναι μόνο οι εποχές που έχουν ξεθωριάσει, λείπει το άρωμα και το χρώμα από πολλές γωνιές… ίσως και πρόσωπα. 

Αναζητώντας λίγο χρώμα και άρωμα πριν μπει για τα καλά το φθινόπωρο, αποφάσισα να δραπετεύσω από την Αθήνα. Λέω να πάω στο Άνω Δασκαλειό (Κερατέα), στο ησυχαστήριό μου, θέλω να σου το γνωρίσω, έχει ενδιαφέρον. Αποτελεί χειμερινό και καλοκαιρινό προορισμό. Κάθε φορά με το που φτάνω, κλείνω τα μάτια και παίρνω βαθιές ανάσες φέρνοντας στο νου μου χαρούμενες, γαλήνιες εικόνες. Αθήνα-Κερατέα, μια διαδρομή που δεν διαρκεί περισσότερο από 40 λεπτά. Έχεις τον παράδεισο στα πόδια σου και δεν το ξέρεις; Τώρα όμως μαζί μου θα μάθεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό το μέρος-διαμάντι.

coco-loco-beach-bar.jpgcocoloco.PNG

Εκπληκτικό καφέ, άριστης ποιότητας θα πιεις στο δεύτερο λιμανάκι στο Cocoloco beach bar. Εγώ τώρα που θα πάω για την ωραία μου βουτιά, εκεί θα κάτσω γιατί είναι το στέκι μου. Αγαπώ το προσεγμένο και καλοστημένο bar τους, την ευγένεια του προσωπικού, τα υπέροχα cocktail τους και φυσικά την υπέροχη θέα και θάλασσα. Μην ξεχάσω να σου πω ότι η ξεσηκωτική house μουσική του cocoloco μου δίνει μια ώθηση να μπω χορεύοντας στη θάλασσα, δεν συμβαίνει μόνο σε εμένα, έχω «πιάσει» κι άλλους με την ίδια επιθυμία. Δεν βλέπω την ώρα να αρπάξω τον λουκουμά μου (φουσκωτό σωσίβιο) να αράξω πάνω του και να απολαύσω το αγαπημένο μου ποτό daiquiri φράουλα… χωρίς να σκέφτομαι απολύτως τίποτα.

Για ακόμα ένα μεσημέρι θα έχω την χαρά να κάτσω στο Hotel Demmys, είναι ξενοδοχείο και εστιατόριο μαζί. Ο δε Mr. Demmys φοβερός όχι μόνο για την άψογη εξυπηρέτηση και το υπέροχο φαγητό του, αλλά και για το χιούμορ και τις ευρηματικές του ατάκες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν πας εκεί θα φύγεις με πολύ καλύτερη διάθεση από αυτή που είχες πριν χάρη στον Demmy. Μελιτζάνα γεμιστή, χορτόπιτα και μοσχαράκι στάμνας, τρία πιάτα που πρέπει να γευτείς αν τον επισκεφθείς ή αλλιώς τρία πιάτα που αποτελούν εμπειρία ζωής. Το Hotel Demmys είναι ακριβώς δίπλα από το cocoloco, στο τρίτο λιμανάκι. Ένα λιμανάκι, στέκι των τουριστών . Τα καταγάλανα νερά σε τραβάνε και το εκκλησάκι του Άγιου Αλέξανδρου σκορπάει μια ηρεμία στην ατμόσφαιρα. 

cd8f360a-689e-48cb-8348-54818b556571.jpg43a6fb6e-55c3-465e-baf0-8056cea2fc71.jpga3ba53fa-0233-4d76-999a-969e00840cf1.jpg

Και επειδή είμαι φανατική του ελληνικού καφέ ακόμα κι εκτός χειμώνα, θα πάω στο αγαπημένο μου café bar YOLO (πλατεία Μπιζάνι, Κερατέα). Τόσο ωραίο ελληνικό καφέ μόνο το YOLO και η γιαγιά μου μου έχουν φτιάξει. Η διακόσμηση και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του μαγαζιού με μεταφέρει σε μια πιο ρομαντική εποχή…

yolo.jpgyolo2.jpgyoloellinikos.jpg

Πάω να ετοιμάσω το mini sac voyage μου, σκέψου το κι εσύ, δεν είναι μακριά.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το πόδι του έσπασε ο Kid Cudi μετά την πτώση του από τη σκηνή του Coachella 2024

Ο rapper μπήκε τελευταία στιγμή στο line-up του δημοφιλούς φεστιβάλ για να εμφανιστεί το δεύτερο Σαββατοκύριακό του

CELEBS

Πέθανε διάσημη TikToker – Ήταν μόλις 29 ετών

Ήταν πρωταγωνίστρια στη σειρά Club Rat

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616