Αθηναϊκά μου στέκια i' m back! - AllYou.gr

Search

Αθηναϊκά μου στέκια i' m back!

Από στέκι σε στέκι!

06 Σεπτεμβρίου 2016

Μπορεί να πέρασα ονειρεμένα στις διακοπές μου, δεν σου κρύβω όμως ότι μου έλειψαν τα αγαπημένα μου αθηναϊκά στέκια. Ειδικά αυτά τα τρία που θα επισκεφθώ σήμερα, όχι απλά τα αγαπώ, έχω σχέση πάθους μαζί τους, αφού σε αυτά έχω περάσει αξέχαστα, έχω γελάσει δυνατά, έχω τραγουδήσει, έχω παίξει παντομίμα, έχω ερωτευτεί…

Πρώτος σταθμός μου για σήμερα θα είναι το Piu Verde στο άλσος του Παπάγου, θα πιω καταπληκτικό καφέ και θα συνδυάσω και τον περίπατο που τόσο μου έχει λείψει. Το Piu Verde αποτελεί σταθερή αξία για τις βόλτες με λιακάδα στα προάστια. Κάθομαι πλάι στις λιμνούλες και τα πυκνά πεύκα και απολαμβάνω τον καθαρό αέρα.

verde.jpg

Μετά θα μεταφερθώ στο αγαπημένο μου θησείο για μια πορτοκαλάδα, λίγη βιταμίνη C θα είναι ότι πρέπει μετά από τόσο περπάτημα! Στο τέλος του ηλιόλουστου πεζόδρομου της Ηρακλειδών 52 στο Θησείο, το Bar Project καταφθάνουν ποδηλάτες για να απολαύσουν οικολογικό καφέ, άνθρωποι με τα κατοικίδιά τους για να παίξουν επιτραπέζια και παρέες με βιβλία στο χέρι για διάβασμα.

bar_project.jpg

Μετά την πορτοκαλάδα μου ο περίπατός μου θα συνεχιστεί στον πεζόδρομου της Αποστόλου Παύλου και της Ηρακλειδών .

Δεν θα απομακρυνθώ πολύ θα πάω μέχρι τα Εξάρχεια και συγκεκριμένα στην Βαλτετσίου 47, στο ωραίο μου το στέκι «Ζάχαρη κι αλάτι». Θα τιμήσω το εξαιρετικό τους μενού για ακόμα μια φορά.

 Στα μεταλλικά της τραπεζάκια, που είναι απλωμένο στα πλακάκια-σκακιέρα καταφθάνουν όχι μόνο δροσιστικοί καφέδες, αλλά και κορυφαία γλυκά από τον κατάλογο της «Ζάχαρης». Αν πάλι πεινάσετε, τα πιάτα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο «του αλατιού» δεν θα σας απογοητεύσουν, παρά την ελαφρώς τσιμπημένη τους τιμή.

zaxari.jpg

Μια ανάβαση στον λόφο του Στρέφη για να βοηθήσει στη χώνεψη θα είναι ό, τι πρέπει. Θα είναι η τρίτη φορά που θα το κάνω. Θα απολαύσω ξανά τη θέα 360 μοιρών, από τα βόρεια προάστια μέχρι την Ακρόπολη και την θάλασσα στο βάθος.

Έφυγα… τα στέκια μου με περιμένουν!