Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μεταμεσονύχτια σφηνάκια, νταρκίλα και πολύ (;) τέκνο

H Kέλλυ βγαίνει μετά τις 12 και σε ξεναγεί στα πιο dark και underground μέρη της πρωτεύουσας.


Κέλλυ Νόβακ

Ετοιμάσου ψυχολογικά γιατί σήμερα πρόκειται να σε συστήσω στα πιο dark και underground μέρη της Αθήνας. Αυτό σημαίνει ότι η παρασκευιάτικη βόλτα μας θα ξεκινήσει μετά τις 12, γι’ αυτό καλό θα ήταν να πάρεις έναν μικρό υπνάκο ή όπως το αποκαλούσαν στα ‘70s, “disco nap”, πριν βγεις έξω. Και δεν θέλω γκρίνιες του τύπου “είμαι κουρασμένη” κ.τ.λ. Αύριο είναι Σάββατο και δεν έχεις καμία απολύτως δικαιολογία για να αποφύγεις αυτό που πρόκειται να συμβεί. Αλλά πρόσεξε με, θα περάσεις καλά. Μια από τις καλύτερες βραδιές της ζωής σου. Αν την συνδυάσεις φυσικά με καλή παρέα και διάθεση. Και εγώ αυτό έχω σκοπό να κάνω σήμερα. Θα μαζέψω το squad και θα ετοιμαστούμε για μια επική βραδιά!

Αρχικά, θα ξεκινήσουμε για pre-drinks στο Luxus (Βαλτετσίου 27) στα Εξάρχεια. To απόλυτο cocktail bar το οποίο λες και είναι βγαλμένο από ταινία του Buz Luhrman με την art deco διακοσμησή του και την άκρως ‘20s εμπνευσμένη ατμόσφαιρά του. Τα καλά νέα με το μπαρ αυτό, είναι ότι τα ποτά του πέρα από καθαρά και καλοφτιαγμένα, είναι και φθηνά. Οπότε ένας λόγος παραπάνω να ξεκινήσουμε αμέσως τα σφηνάκια με την παρέα, έτσι για να ανεβαίνει και λίγο η διάθεση. Μιας και λέω να παραγγείλω την καταπλητική μαργαρίτα που σερβίρει το μαγαζί, μια γύρα σφηνάκια τεκίλας επιβάλλεται για να ξεσηκώσει λίγο τα πνεύματα και να μπούμε στο μούντ της αποψινής βραδιάς.

Έχοντας σε απόλυτο control τα επίπεδα του αλκοόλ στο αίμα μου και με την ώρα να έχει ξεπεράσει τα «επιτρεπτά» όρια, ήρθε η ώρα για λίγη τέκνο. Στο υποσχέθηκα εξάλλου και από τον τίτλο. Φυσικά, αφού είμαι ήδη στα Εξάρχεια, θα παραμείνω εδώ για λίγο, μέχρι τουλάχιστον να αποβάλλουμε λίγη από την τεκίλα που υπάρχει στον οργανισμό μου, μέχρι να κάτσω πίσω από το τιμόνι και πάλι. Περπατώντας λοιπόν προς την Ιπποκράτους και ξεφουρνίζοντας οποιαδήποτε είδους χαζομάρα με το gang, συνειδητοποιώ πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ανθρώπους γύρω μας που μας κάνουν να γελάμε. Με την διάθεση αυτή λοιπόν και με τα καλά νέα που διαβάζω τώρα στο Facebook ότι το Skull (Ιπποκράτους και Λ. Κατσόνη 11) έχει πάρτυ σήμερα, επιβεβαιώνεται μέσα μου, η επιτυχία της βραδιάς. Κατεβαίνοντας λοιπόν, τα σκοτεινά σκαλάκια του Skull  με τα vibes αλλά και τα θορυβώδη μποτόμπασα να τραντάζουν τα σωθικά μου, αντικρύζω το dark σκηνικό του μπαρ και ετοιμάζομαι ψυχολογικά για να χορέψω χωρίς καθόλου ρυθμό (γι’ αυτό φταίνε οι χορευτικές μου επιδόσεις) υπό τους ήχους της τέκνο. Και φαν της μουσικής αυτής να μην είσαι το καλό με αυτό το μαγαζί είναι ότι σε προσκαλεί να το κάνεις και το σίγουρο είναι ότι θα περάσεις καλά.

Τελικός προορισμός, ακόμα και αν μερικά μέλη του γκρούπ έχουν αρχίσει να παραπονιούνται, η απόλυτη… τρασίλα. Ο Σωτήρης ο ιδιοκτήτης του μπαρ Αρχάγγελος (Κίμωνος 1, Κεραμεικός) εξάλλου, θα μας περιμένει με ανυπομονησία για να μας παίξει κάποιο τραγούδι της Μοσχολιού, στην διαπασών. Που πάμε από την τέκνο στην ελληνική, λαϊκή μουσική τώρα θα μου πεις, αλλά αν η βραδιά δεν έχει και λίγη ποικιλομορφία, πώς πρόκειται να είναι fun; Και θα είναι σίγουρα με τις μουσικές αναζητήσεις του Dj που περιλαμβάνουν κλασικά άσματα από τα ‘50s, ‘60s και έπειτα και ειδικά μετά από ένα τζιν τόνικ με μπόλικο πάγο, για να καταπολεμήσουμε την ζέστη.

Και ενώ πριν αποφασίσουμε να γυρίσουμε στα σπίτια μας, μπορεί να χρειαστεί να… καταβροχθίσουμε ένα υπερογκώδες, μέσα στην χοληστερίνη, σάντουιτς αλλά τουλάχιστον θα έχουμε περάσει μια βραδιά μοναδική. Γιατί ακόμη και αυτές τις λίγες ώρες του απόλυτου ξεφαντώματος και αβιάστης διασκέδασης, καταλαβαίνω τα λόγια που είχε κάποτε γράψει ο Ε.Β White: “You have been my friend. Thats in itself is a tremendous thing” (« Είσαι φίλος μου. Και αυτό από μόνο του είναι ένα απίστευτο πράγμα»).

*Στην κεντρική φωτογραφία το μπαρ Skull

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά

CELEBS

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Το μήνυμα στην Μαρία Καβογιάννη πριν την πρεμιέρα του Maestro

Θέλει να δουν μαζί την πρεμιέρα του 2ου κύκλου της σειράς