Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

To top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα και όχι μόνο.


Μαριέτα Χριστοπούλου

*Τη Δευτέρα, η Χρύσα χόρεψε στο Άνω Δασκαλειό και το Cocoloco

Εκπληκτικό καφέ, άριστης ποιότητας θα πιεις στο δεύτερο λιμανάκι στο Cocoloco beach bar. Εγώ τώρα που θα πάω για την ωραία μου βουτιά, εκεί θα κάτσω γιατί είναι το στέκι μου. Αγαπώ το προσεγμένο και καλοστημένο bar τους, την ευγένεια του προσωπικού, τα υπέροχα cocktail τους και φυσικά την υπέροχη θέα και θάλασσα. Μην ξεχάσω να σου πω ότι η ξεσηκωτική house μουσική του cocoloco μου δίνει μια ώθηση να μπω χορεύοντας στη θάλασσα, δεν συμβαίνει μόνο σε εμένα, έχω «πιάσει» κι άλλους με την ίδια επιθυμία. 

*Την Τρίτη, η Αναστασία χόρτασε φύση στο άλσος Παπάγου

Πρώτος σταθμός μου για σήμερα θα είναι το Piu Verde στο άλσος του Παπάγου, θα πιω καταπληκτικό καφέ και θα συνδυάσω και τον περίπατο που τόσο μου έχει λείψει. Το Piu Verde αποτελεί σταθερή αξία για τις βόλτες με λιακάδα στα προάστια. Κάθομαι πλάι στις λιμνούλες και τα πυκνά πεύκα και απολαμβάνω τον καθαρό αέρα.

*Την Τετάρτη, η Λένα ανακάλυψε τον Βελετάκο στο Λαύριο

Καταπληκτικό ταβερνάκι, κρυμένο, σχεδόν, πίσω απο παλιά κτίσματα , καθώς βγαίνουμε απ' το λιμάνι, με ψαράκια ολόφρεσκα, κρασί χύμα καταπληκτικό, θέα μαγική και τους πιο συμπαθητικούς και γλυκούς μαγαζάτορες που εχεις ποτέ συναντήσει. Είναι η ψαροταβέρνα "Βελετάκος". Εύρημα! Καλαμάρι, χταπόδι, μπαρμπούνια, μαρίδα, γαρίδες, όλα της ώρας. Μελιτζανοσαλάτα (θεά!!), τυροκαυτερή, χόρτα (ζεστά).Και όταν κοπάσει η δουλειά, "live"! Kιθάρα, μπουζούκι και φωνή. Σε παλιά λαικά. Ο ιδιοκτήτης τραγουδάει και οι δυο  φίλοι του (που πριν λίγο θα μας εχουν σερβίρει τα πιάτα μας!!) τον συνοδεύουν. Τέλεια!

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα ήπιε ζεστή σοκολάτα στο βροχερό Ζάππειο

Τα παγκάκια είναι πάντα εκεί για να ρεμβάσεις και να πεις δυο και τρεις κουβέντες. Εδώ που τα λέμε, είναι και τέλεια για να περάσεις ώρες αγκαλιά με το βιβλίο σου. Όμως, ο καιρός δεν μας έκανε το χατίρι. Άρχισε για τα καλά η βροχή και βρεθήκαμε στην Αίγλη Ζαππείου, πίνοντας υπέροχες σοκολάτες. Είτε πάρεις κρύα είτε ζεστή, να ξέρεις ότι θα ανταμειφθείς! 

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ ξεκίνησε από τα Εξάρχεια με σφηνάκια

Αρχικά, θα ξεκινήσουμε για pre-drinks στο Luxus (Βαλτετσίου 27) στα Εξάρχεια. To απόλυτο cocktail bar το οποίο λες και είναι βγαλμένο από ταινία του Buz Luhrman με την art deco διακοσμησή του και την άκρως ‘20s εμπνευσμένη ατμόσφαιρά του. Τα καλά νέα με το μπαρ αυτό, είναι ότι τα ποτά του πέρα από καθαρά και καλοφτιαγμένα, είναι και φθηνά. Οπότε ένας λόγος παραπάνω να ξεκινήσουμε αμέσως τα σφηνάκια με την παρέα, έτσι για να ανεβαίνει και λίγο η διάθεση. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ