Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

"Μια νύχτα στο Παλέρμο" με φρέσκο ψάρι και πασατέμπο!

Η Χρύσα σου αποκαλύπτει μια όχι και τόσο... συνηθισμένη της λατρεία!


Χρύσα Βασιλακοπούλου

Σήμερα σου γράφω με άλλο αέρα και διάθεση, αυτή της... παντρεμένης! Χα! Τι είδους διάθεση είναι αυτή; Καταπληκτική, έχει μια ιδιαίτερη γλύκα! Η φίλη και συνάδελφος Λένα Γρηγορίου και μαζί της όλη η αγαπημένη ομάδα του allyou "έβαλαν πλάτη" τις ημέρες που στην κυριολεξία "έτρεχα" για τις τελευταίες λεπτομέρειες του γάμου και θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ!  

Ποτέ ως τώρα δεν σου έχω εκμυστηρευτεί τη μεγάλη μου αγάπη, ποια είναι αυτή; Το ψάρεμα, λίγο ασυνήθιστο χόμπι για γυναίκα. Μια φορά μόνο έτυχε να συναντήσω την αξιολάτρευτη κα Γιώτα από το πανέμορφο χωριό Νυμφαίο Φλώρινας, η οποία όχι απλά είναι λάτρης του ψαρέματος, αλλά και γνώστης όλων των ειδών ψαρέματος και όλων των ειδών ψαριού. Δεν μπορώ να πω, απλόχερα μου αποκάλυψε μικρά μυστικά ιδιαίτερης τεχνικής ψαρέματος που στην πορεία μου φάνηκαν χρήσιμα! 

Ξέρεις το ψάρεμα κατ εμέ δεν είναι μοναχικό... σπορ! Χωρίς παρέα και καλή διάθεση, ψάρια δεν πιάνεις, διαπιστωμένο! Δεν θα σταθώ μόνο σε ένα μέρος και ξέρεις γιατί; Γιατί κάθε μέρος έχει και διαφορετικό στόχο, λέγοντας στόχο, εννοώ τα λατρεμένα ψαράκια! 

Εγώ και η παρέα μου σαν... έμπειροι και επίδοξοι ψαράδες που είμαστε θα ξεχυθούμε στα Νότια Προάστια! Θα ξεκινήσουμε από το λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας για κέφαλους και σάλπιγκες. Στη συνέχεια θα πάμε στον Λαιμό της Βουλιαγμένης στην αριστερή μύτη κάτω από το πάρκινγκ μετά την περίφραξη του Αστέρα, για τσιπούρες, φαγκριά, σκαθάρια, σαργούς και σπάρους. Μετά θα κατευθυνθούμε προς τα Καλύβια, κάτω από το φανάρι της παραλιακής για σαργούς, συκιούς, καμπανάδες, τσιπούρες και μουρμούρες. Τελευταία στάση στο Λαγονήσι κάτω από το πάρκινγκ δεξιά, στον κόλπο μετά την πλαζ, για καλές γιγάντιες τσιπούρες.

Η τελευταία στάση είναι συνήθως η καλύτερη! Πάντα αφού πέσει το φως της ημέρας και λουστεί ο τόπος με γλυκό σκοτάδι ξεκινάει η περιπέτεια για εμάς τους ψαράδες! Η φωτιά για ψήσιμο φρέσκου ψαριού είναι κάτι δεδομένο, το κρασάκι επίσης! Μέχρι όμως να βγει η καλή ψαριά και να αρχίσει το... party, το πασατέμπο σε συνδυασμό με το αξεπέραστο και διαχρονικό παιχνίδι "Μια νύχτα στο Παλέρμο", πάει σύννεφο. Και κάπως έτσι όμορφα κυλάει η ώρα ευχάριστα, χωρίς να το καταλάβουμε! 

Συνήθως ο Νικόλας είναι αυτός που μας... ξελασπώνει. Αυτός που φροντίζει για εμάς! Ο καλύτερος ψαράς της παρέας, που παίρνουμε λίγη από την αίγλη του και μαζί του χαιρόμαστε σαν να πιάσαμε εμείς οι ίδιοι τα ψάρια! Ο Νικόλας εκτός από φοβερός ψαράς είναι και φοβερός ψήστης. Έχεις καταλάβει τόση ώρα ότι χωρίς τον Νικόλα δεν γίνεται δουλειά. Σου εύχομαι να βρεις κι εσύ έναν Νικόλα, λέει! Λοιπόν, εγώ πάω να πάρω πρώτον από όλους τον Νικόλα και μετά όλους τους άλλους! Έφυγα! Ελπίζω να σε έπεισα για κάτι ασυνήθιστο σήμερα! Au revoir!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό