Φύγαμε για Νύχτες Πρεμιέρας - AllYou.gr

Search

Φύγαμε για Νύχτες Πρεμιέρας

Η Λένα σε παίρνει μαζί της σε μια βόλτα με άρωμα φθινοπώρου,κινηματογράφου, αλλά και άρωμα γυναίκας!

21 Σεπτεμβρίου 2016

Τόσες βδομάδες, τόσους μήνες που πάμε βόλτες παρέα, εσύ κι εγώ, έχεις καταλάβει τι μ' αρέσει, τι αγαπάω, τι ξορκίζω, τι με ταξιδεύει.  Ξέρεις πολύ καλά,  πως τα βιβλία, τα ήσυχα βράδια, οι ταράτσες με θέα, η μουσική κι ο κινηματογράφος είναι μεγάλες μου αγάπες. Και ξέρεις πως η "βόλτα" που κάνω μέσα απο τις εικόνες στο"πανί" είναι η πιο αγαπημένη μου, η μαγική μου, η "καλή" μου βόλτα.


Γι αυτό, σήμερα που ξεκινούν οι Νύχτες Πρεμιέρας και που θα έχω την τύχη να είμαι κι εγώ στο ξεκίνημα αυτής της μεγάλης βόλτας στις ζωές μας, στις σκέψεις μας, στα φανερά και τα κρυφά μας, μέσα απ' το "πανί", ξέρω πως το Μέγαρο Μουσικής (εκεί είναι απόψε η μεγάλη πρεμιέρα) θα είναι για μένα η αρχή της μεγάλης μου κινηματογραφικής βόλτας. 


Μιας βόλτας που θα κρατήσει ως τις 2 του Οκτώβρη και μέσα απ' το μυαλό και τη φαντασία του Αλμοδόβαρ, του Λουί Μαλ, του Ζανγκ Γιμού, του Βερχόφεν, του Νίκου Τριανταφυλλίδη, του Όλιβερ Στόουν, κι άλλων κι άλλων, θα κάνω βόλτες μαγικές. Ταξίδια της ψυχής και του νου.

Κάθε χρόνο αυτό το φεστιβάλ, στις αρχές κάθε Σεπτέμβρη, είναι μια μικρή όαση στην πόλη.Δεν ξέρω γιατί, μα φέτος, στην 22η χρονιά του αυτό το φθινοπωριάτικο κινηματογραφικό δεκαήμερο, μου μοιάζει πιο κοντά μου απο ποτέ. Ισως γιατί ο Λουκάς Κατσίκας, ο καινούργιος Διευθυντής του, είναι αγαπημένος φίλος. Ενας φίλος που γνώρισα , σχεδόν στο ξεκίνημα του, και που κέρδισε την εκτίμηση και την αγάπη μου μέσα απο το πάθος και την αλήθεια του για ό,τι είχε σχέση με σινεμά. Και  που ό,τι κατάφερε στα 20 χρόνια που "δουλεύει" στο χωρο αυτό, το κατάκτησε αγαπώντας το βαθειά.


Η πρόσκληση γι απόψε , είναι απ' τον Λουκά. Για το Μέγαρο Μουσικής, για την επίσημη πρεμιέρα στις Νυχτες Πρεμιέρας. Και εχει άρωμα γυναίκας, και άρωμα Πέδρο Αλμοδόβαρ. Η Julieta του Αλμοδόβαρ, , είμαι σίγουρη πως θα με κάνει φίλη πιστή, όπως όλες οι ηρωίδες του υπέροχου τρελού Ισπανού, η Βίκυ, η Κριστίνα, η Βέρα, η Μανουέλα... Και η βόλτα μου μαζί της μπορεί να βάλει σε "τάξη" πολλά απο τα δικά μου "άτακτα"θέματα..
Η πρόσκληση είναι για δυο. Αν θέλεις, έλα να με βρείς στα σκαλιά του Μεγάρου Μουσικής. Στις 20.15. Ακριβώς!

ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
www.aiff.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!