To top 5 της εβδομάδας - AllYou.gr

Search

To top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.

24 Σεπτεμβρίου 2016

*Τη Δευτέρα η Χρύσα το έριξε στο ψάρεμα

Εγώ και η παρέα μου σαν... έμπειροι και επίδοξοι ψαράδες που είμαστε θα ξεχυθούμε στα Νότια Προάστια! Θα ξεκινήσουμε από το λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας για κέφαλους και σάλπιγκες. Στη συνέχεια θα πάμε στον Λαιμό της Βουλιαγμένης στην αριστερή μύτη κάτω από το πάρκινγκ μετά την περίφραξη του Αστέρα, για τσιπούρες, φαγκριά, σκαθάρια, σαργούς και σπάρους. Μετά θα κατευθυνθούμε προς τα Καλύβια, κάτω από το φανάρι της παραλιακής για σαργούς, συκιούς, καμπανάδες, τσιπούρες και μουρμούρες. Τελευταία στάση στο Λαγονήσι κάτω από το πάρκινγκ δεξιά, στον κόλπο μετά την πλαζ, για καλές γιγάντιες τσιπούρες.

*Την Τρίτη η Γεωργία μας ξενάγησε στον Χολαργό

Για μερικά τσίπουρα αλλά και πρωτότυπα κοκτέιλ δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή στην περιοχή από το Τζώννυ Ντέπυ (Μεσογείων 234), ένα πολύχρωμο καφενείο με ωραίο εξωτερικό χώρο, από αυτά που θα περίμενες να δεις στα Εξάρχεια ή στο Γκάζι ή στο σοκάκι κάποιου νησιού. Είναι λίγο χωμένο στο βάθος μιας μικρής στοάς, αλλά αξίζει να το ανακαλύψεις, γιατί η ατμόσφαιρα είναι τόσο χαλαρή που νομίζεις ότι είσαι διακοπές!

*Την Τετάρτη η Λένα έβαλε τα καλά της για τις Νύχτες Πρεμιέρας

Κάθε χρόνο αυτό το φεστιβάλ, στις αρχές κάθε Σεπτέμβρη, είναι μια μικρή όαση στην πόλη. Δεν ξέρω γιατί, μα φέτος, στην 22η χρονιά του αυτό το φθινοπωριάτικο κινηματογραφικό δεκαήμερο, μου μοιάζει πιο κοντά μου απο ποτέ. Ισως γιατί ο Λουκάς Κατσίκας, ο καινούργιος Διευθυντής του, είναι αγαπημένος φίλος. Ενας φίλος που γνώρισα , σχεδόν στο ξεκίνημα του, και που κέρδισε την εκτίμηση και την αγάπη μου μέσα απο το πάθος και την αλήθεια του για ό,τι είχε σχέση με σινεμά. Και  που ό,τι κατάφερε στα 20 χρόνια που "δουλεύει" στο χωρο αυτό, το κατάκτησε αγαπώντας το βαθειά.

*Την Πέμπτη η Μαριέτα είδε το ηλιοβασίλεμα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Κατηφόρισα με μισή καρδιά γιατί "έπρεπε" να φύγω. Έριξα μια κλεφτή ματιά από ψηλά στα συντριβάνια και τις μεγάλες πισίνες από την πλευρά της Συγγρού. Πόση ομορφιά, πόσο ωραίο μέρος να κάνεις κάθε μέρα τη βόλτα σου. Να κάθεσαι για καφέ στο Φάρο, για συζήτηση στο γρασίδι, για γυμναστική στους διαδρόμους. Τη σκέψη μου για την επόμενη επίσκεψη μου, την επισκίασε μια καντίνα. Άρπαξα ένα hot dog - γιατί εντάξει, έριξα και περπάτημα- και αναχώρησα. 

*Την Παρασκευή η Κέλλυ έκανε ένα... ουτοπικό ταξίδι στην Άπω Ανατολή

Ελπίζω να σου αρέσει το σούσι, γιατί η πρώτη στάση είναι για λίγο ιαπωνικό φαγητό. Πριν φρικάρεις ότι θα… ξεπαραδιαστείς –που λέμε και στο χωριό μου- με το άκουσμα και μόνο της λέξης «σούσι», μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι εκεί που θα πάμε και οικονομικά θα φάμε, αλλά και νόστιμα. Πρώτη στάση λοιπόν το Furin Kazan (Απόλλωνος 2 , Αθήνα) ένα από τα πιο παλιά στέκια της Αθήνας για εντυπωσιακά στις γεύσεις του, ιαπωνικά πιάτα. 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!