Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ξεκινώντας την εβδομάδα με boem διάθεση και graffitti

Η καλή μέρα από τα Εξάρχεια φαίνεται λέει η Χρύσα σήμερα!


Χρύσα Βασιλακοπούλου

Σήμερα θέλω να πατήσω το πόδι μου σε μια περιοχή που έχω χρόνια να πάω να γευτώ τις φανερές και κρυφές της ομορφιές. Σε προκαλώ και σε προσκαλώ να έρθεις μαζί μου, ειδικά αν έχεις κι εσύ πολύ καιρό να πας, είναι μια καλή ευκαιρία να το κάνεις, γιατί εξυπηρετεί όλα τα γούστα, οι πεζόδρομοι και οι boem, χρωματιστές γειτονιές είναι ιδανικές αφορμές για εξερευνήσεις – οι οποίες ποικίλλουν, από αμέτρητες ανακαλύψεις παλιών βιβλίων στα πιο in βιβλιοπωλεία της περιοχής, μέχρι φωτογράφηση των πλέον πολυσυζητημένων και ιστορικών graffiti της Αθήνας. 

Μην ξεχνάς τα καταπληκτικά μικρά café, μοιρασμένα αρμονικά από την Ναυαρίνου μέχρι τον λόφο του Στρέφη, δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο, προσφέροντας ένα ζεστό καταφύγιο μαζί με το αντίστοιχο ζεστό φθινοπωρινό ρόφημα. Πριν τον καφέ θα πάω για λίγο ζέσταμα, καθώς σήμερα διαθέτω εκτός των άλλων… και sport mood! Θα ξεκινήσω το περπάτημα από τους μικρούς όμορφους πεζόδρομους που απλώνονται γύρω από την πλατεία Εξαρχείων μέχρι και την οδό Τρικούπη, εν συνεχεία θα βαδίσω προς τον λόφο του Στρέφη για να απολαύσω την πανοραμική θέα σε όλο το λεκανοπέδιο. Η αλήθεια είναι ότι είχα ξεχάσει πως μου δίνεται τέτοια ευκαιρία από το κέντρο της πόλης. Άλλωστε, λίγη ανάβαση θα «ανάψει τα αίματα» και θα με ζεστάνει λίγο, προτού συνεχίσω την βόλτα μου. 

Αμφιταλαντεύομαι, είμαι ανάμεσα σε πολλά cafe. Ποιο να επιλέξω για σήμερα; Το Floral (Θεμιστοκλέους 80); Το Ginger Ale (Θεμιστοκλέους 74); Το Τζιζ (Ναυαρίνου 12); Το Σέλας (Μεθώνης 19 και Καλλικράτους); Τον Βυσσινόκηπο (Ζωοδόχου Πηγής 27); Το Ζάχαρι κι Αλάτι (Βαλτετσίου 47); Ποιο; Όλα είναι υπέροχα, έχω πάει σε όλα! Θα αφήσω την παρέα να διαλέξει. Εκεί όμως που δεν θα σηκώσω κουβέντα είναι για το που θα πάμε να κατευνάσουμε την πείνα μας! Ριφιφί (Μπενάκη 69α) και ξερό ψωμί! Δεν περιγράφεται με λόγια η νοστιμιά των πιάτων του, το menu; Ποικιλόμορφο, εξαιρετικό, συγκλονιστικό! Ό, τι και να πω θα είναι λίγο. 

Rififi_2_ΡΙΦΙΦΙ_18.jpg

Φοράω τα λεμονί allstar μου, παίρνω μια μπανάνα για το δρόμο, κλειδώνω κι έφυγα! Ξέρω ότι σε έχω ήδη παρασύρει, κλείδωσε κι έλα λοιπόν!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιες red flags μπορεί να κρύβει σύμφωνα με το ζώδιό του

Οι μεγαλύτερες κόκκινες σημαίες κάθε ζωδίου