Ξεκινώντας την εβδομάδα με boem διάθεση και graffitti - AllYou.gr

Search

Ξεκινώντας την εβδομάδα με boem διάθεση και graffitti

Η καλή μέρα από τα Εξάρχεια φαίνεται λέει η Χρύσα σήμερα!

26 Σεπτεμβρίου 2016

Σήμερα θέλω να πατήσω το πόδι μου σε μια περιοχή που έχω χρόνια να πάω να γευτώ τις φανερές και κρυφές της ομορφιές. Σε προκαλώ και σε προσκαλώ να έρθεις μαζί μου, ειδικά αν έχεις κι εσύ πολύ καιρό να πας, είναι μια καλή ευκαιρία να το κάνεις, γιατί εξυπηρετεί όλα τα γούστα, οι πεζόδρομοι και οι boem, χρωματιστές γειτονιές είναι ιδανικές αφορμές για εξερευνήσεις – οι οποίες ποικίλλουν, από αμέτρητες ανακαλύψεις παλιών βιβλίων στα πιο in βιβλιοπωλεία της περιοχής, μέχρι φωτογράφηση των πλέον πολυσυζητημένων και ιστορικών graffiti της Αθήνας. 

Μην ξεχνάς τα καταπληκτικά μικρά café, μοιρασμένα αρμονικά από την Ναυαρίνου μέχρι τον λόφο του Στρέφη, δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο, προσφέροντας ένα ζεστό καταφύγιο μαζί με το αντίστοιχο ζεστό φθινοπωρινό ρόφημα. Πριν τον καφέ θα πάω για λίγο ζέσταμα, καθώς σήμερα διαθέτω εκτός των άλλων… και sport mood! Θα ξεκινήσω το περπάτημα από τους μικρούς όμορφους πεζόδρομους που απλώνονται γύρω από την πλατεία Εξαρχείων μέχρι και την οδό Τρικούπη, εν συνεχεία θα βαδίσω προς τον λόφο του Στρέφη για να απολαύσω την πανοραμική θέα σε όλο το λεκανοπέδιο. Η αλήθεια είναι ότι είχα ξεχάσει πως μου δίνεται τέτοια ευκαιρία από το κέντρο της πόλης. Άλλωστε, λίγη ανάβαση θα «ανάψει τα αίματα» και θα με ζεστάνει λίγο, προτού συνεχίσω την βόλτα μου. 

Αμφιταλαντεύομαι, είμαι ανάμεσα σε πολλά cafe. Ποιο να επιλέξω για σήμερα; Το Floral (Θεμιστοκλέους 80); Το Ginger Ale (Θεμιστοκλέους 74); Το Τζιζ (Ναυαρίνου 12); Το Σέλας (Μεθώνης 19 και Καλλικράτους); Τον Βυσσινόκηπο (Ζωοδόχου Πηγής 27); Το Ζάχαρι κι Αλάτι (Βαλτετσίου 47); Ποιο; Όλα είναι υπέροχα, έχω πάει σε όλα! Θα αφήσω την παρέα να διαλέξει. Εκεί όμως που δεν θα σηκώσω κουβέντα είναι για το που θα πάμε να κατευνάσουμε την πείνα μας! Ριφιφί (Μπενάκη 69α) και ξερό ψωμί! Δεν περιγράφεται με λόγια η νοστιμιά των πιάτων του, το menu; Ποικιλόμορφο, εξαιρετικό, συγκλονιστικό! Ό, τι και να πω θα είναι λίγο. 

Rififi_2_ΡΙΦΙΦΙ_18.jpg

Φοράω τα λεμονί allstar μου, παίρνω μια μπανάνα για το δρόμο, κλειδώνω κι έφυγα! Ξέρω ότι σε έχω ήδη παρασύρει, κλείδωσε κι έλα λοιπόν!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!