Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Paris je t’aime

Η Κέλλυ κάνει μια άκρως fashionable και γαλλική βόλτα, σήμερα.


Κέλλυ Νόβακ

Δεν ξέρω γιατί, αλλά πάντα είχα και έχω μια λατρεία προς την γαλλική κουλτούρα. Ίσως το γεγονός ότι πήγα σε ελληνογαλλικό σχολείο να έχει λίγο-πολύ παίξει τον ρόλο του. Η αλήθεια είναι ότι στο σχολείο μας έκαναν μια μικρή «πλύση εγκεφάλου» σχετικά με την Γαλλία –λογικό εξάλλου-, αλλά αμέσως με τράβηξαν οι εικόνες που έβλεπα από αυτή την ευρωπαϊκή χώρα, ο πολιτισμός και φυσικά η μόδα της. Η «πρωτεύουσα» της Μόδας για εμένα προσωπικά, είναι η Γαλλία. Και με αφορμή την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, θα κάνω μια άκρως fashionable και γαλλική βόλτα σήμερα.

Αφού «εξερευνήσω» στο Snapchat όλους τους χρήστες που ακολουθώ (πολλοί από αυτοί είναι διεθνείς fashion editors από μεγάλα περιοδικά μόδας, bloggers κ.τ.λ) με σκοπό να παρακολουθήσω έστω και για λίγο εικόνες και στιγμιότυπα από τις τελευταίες πασαρέλες Γάλλων σχεδιαστών μόδας, τότε θα αφεθώ και θα ταξιδέψω στην χώρα αυτή, μέσα από τις λέξεις και τις ιστορίες του πολυαγαπημένου βιβλίουHow to be a Parisian wherever you are. Το πνευματώδες και χιουμοριστικό best-seller «ακολουθεί» τις σκέψεις των bohemian gals Anne Berest, Caroline De Maigret, Audrey Diwan και Sophie Mas, όπου μιλούν για την μόδα, την ζωή, τους άντρες στην Πόλη του Φωτός και πολλά άλλα, με ένα τέτοιο τρόπο που καμία Γαλλίδα δεν είχε κάνει μέχρι πρόσφατα. 

Mε την διάθεση ανανεωμένη και την αίσθηση ευφορίας να με κατακλύζει –γιατί τέτοια συναισθήματα πρόκειται να σου προκαλέσει το συγκεκριμένο βιβλίο-, έχω σκοπό να ακολουθήσω την συνηθισμένη ρουτίνα ομορφιάς που πάντα ακολουθώ πριν βγω από το σπίτι. Γιατί δεν ξέρω αν στο είπα, αλλά θα βγω. Παρασκευή είναι εξάλλου και όσο ο καιρός ακόμη το επιτρέπει, θέλω να απολαύσω στο έπακρο τις νωχελικές, καλοκαιρινο-φθινοπωρινές βραδιές του παρ'ολίγον Οκτώβρη. Έτσι λοιπόν, όπως πάντα θα περιποιηθώ σωστά το πρόσωπό μου και θα το προετοιμάσω λίγο πριν δεχτεί… επίθεση από το μακιγιάζ μου. Η προετοιμασία αυτή περιλαμβάνει πάντα απολέπιση προσώπου πρώτα και έπειτα μια μάσκα ενυδάτωσης. Γενικά, μου αρέσει να πειραματίζομαι με τέτοια προϊόντα, οπότε σήμερα θα δοκιμάσω αυτά της Panthenol Extra. Το νέο Volcanic sand Facial Scrub με κόκκους από ηφαιστειακή λάβα, πανθενόλη, βιταμίνη Ε, έλαιο ηλίανθου, αλόη και βούτυρο καριτέ και η White mask beauty intensive mask από λευκό τσάι υαλουρονικό οξύ, πανθενόλη, ενυδατικά σάκχαρα, αλόη νομίζω ότι θα μου χαρίσουν την λάμψη και την φρεσκάδα που εγώ αλλά κυρίως το δέρμα μου, έχουμε ανάγκη. 

Πλήρως ανανεωμένη μπορώ να επισκεφθώ ένα από τα αγαπημένα μου μέρη στην Αθήνα. Και μιας και είμαι σε mood Γαλλίας νομίζω ότι είναι πρέπον να διασκεδάσω σήμερα σε ένα αντίστοιχο σκηνικό. To λατρεμένο από όλους «Άμα Λάχει» στα Εξάρχεια στεγάζει όχι μόνο την γκουρμέ, κριτική κουζίνα του, αλλά και το γαλλικό μπιστρό Chez Violette (Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια). Στο κάτω επίπεδο του μεζεδοπωλείου λοιπόν «κρύβεται» ένα γουστόζικο μαγαζί με τραπεζάκια που θυμίζουν την γαλλική Προβηγκία αλλά και γεύσεις που λες και έχουν μόλις «ταξιδέψει» από κάποιο μακρινό, γαλλικό χωριό. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το κονφί πάπιας με σως πόρτο αλλά και το θεσπέσιο μοσχαράκι γάλακτος που θα είναι μια «αποκάλυψη» στους γευστικούς σου κάλυκες!  Υπερβολική ή όχι και αν ακούγομαι, δεν με ενδιαφέρει… Ίσως να φταίει ο παριζιάνικος αέρας!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς