Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

To top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.


Μαριέτα Χριστοπούλου

*Τη Δευτέρα η Χρύσα βγήκε στα Εξάρχεια

Αμφιταλαντεύομαι, είμαι ανάμεσα σε πολλά cafe. Ποιο να επιλέξω για σήμερα; Το Floral (Θεμιστοκλέους 80); Το Ginger Ale (Θεμιστοκλέους 74); Το Τζιζ (Ναυαρίνου 12); Το Σέλας (Μεθώνης 19 και Καλλικράτους); Τον Βυσσινόκηπο (Ζωοδόχου Πηγής 27); Το Ζάχαρι κι Αλάτι (Βαλτετσίου 47); Ποιο; Όλα είναι υπέροχα, έχω πάει σε όλα! Θα αφήσω την παρέα να διαλέξει. Εκεί όμως που δεν θα σηκώσω κουβέντα είναι για το που θα πάμε να κατευνάσουμε την πείνα μας! Ριφιφί (Μπενάκη 69α) και ξερό ψωμί! Δεν περιγράφεται με λόγια η νοστιμιά των πιάτων του, το menu; Ποικιλόμορφο, εξαιρετικό, συγκλονιστικό! Ό, τι και να πω θα είναι λίγο. 

*Την Τρίτη η Αναστασία είχε όρεξη για αρχαιολογία

Και θα φτάσει η ώρα για τον περίφημο Ναό του Ηφαίστου, από τους καλύτερα διατηρημένους αρχαίους ναούς, που χρονολογείται από τον 5ο π.Χ. αιώνα. Τη βόλτα στην Αρχαία Αγορά συμπληρώνουν τα ερείπια της Μεσαίας Στοάς και του Ωδείου και τα μικρότερα, επιμέρους κτίσματα που ξεφυτρώνουν στα πόδια σου εκεί που περπατάς ανάμεσα σε δέντρα και θάμνους ή τα πιάνει ξαφνικά το μάτι σου την ώρα που κάθεσαι σε ένα ξύλινο παγκάκι (μου έχει συμβεί αμέτρητες φορές). 

*Την Τετάρτη η Λένα δεν έκανε βόλτα, αλλά πάρτυ

Εσύ  ευχήσου μας Χρόνια πολλά. Και μείνε μαζί μας. Σίγουρα θα κατάλαβες γιατί δεν κάνω βόλτα σήμερα. Θα πάω στο πάρτι μας. Από νωρίς. Γι' αυτό.
Ασε που ήθελα να  διαβάσεις μαζί μου, τη βόλτα που κάναμε εκείνη την Τετάρτη, ένα χρόνο πριν. Για να δείς πως κι αν μεγαλώσαμε ένα χρόνο, τι έγινε; Συνεχίζουμε. Τόσο απλά. Τόσο... allyou. 

*Την Πέμπτη η Μαριέτα ψήφισε Άνω Πατήσια

Κι αν δεν είσαι αυτής της σκηνής αλλά προτιμάς κάτι πιο κοντά στο έντεχνο, τότε ένας είναι ο προορισμός και λέγεται «Αρόλιθος» στην Αγίας Λαύρας 70. Ραντεβού θες; Ρακή με φίλες θες; Τυχαία έξοδο για καφεδάκι που καταλήγει να γίνει μπύρα; Ό,τι θες εκεί είναι, με την υπόκρουση αγαπημένων ελληνικών κομματιών. 

*Την Παρασκευή η Κέλλυ φώναξε Paris je t'aime

 Και μιας και είμαι σε mood Γαλλίας νομίζω ότι είναι πρέπον να διασκεδάσω σήμερα σε ένα αντίστοιχο σκηνικό. To λατρεμένο από όλους «Άμα Λάχει» στα Εξάρχεια στεγάζει όχι μόνο την γκουρμέ, κριτική κουζίνα του, αλλά και το γαλλικό μπιστρό Chez Violette (Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια). Στο κάτω επίπεδο του μεζεδοπωλείου λοιπόν «κρύβεται» ένα γουστόζικο μαγαζί με τραπεζάκια που θυμίζουν την γαλλική Προβηγκία αλλά και γεύσεις που λες και έχουν μόλις «ταξιδέψει» από κάποιο μακρινό, γαλλικό χωριό. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το κονφί πάπιας με σως πόρτο αλλά και το θεσπέσιο μοσχαράκι γάλακτος που θα είναι μια «αποκάλυψη» στους γευστικούς σου κάλυκες!  Υπερβολική ή όχι και αν ακούγομαι, δεν με ενδιαφέρει… Ίσως να φταίει ο παριζιάνικος αέρας!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου

CELEBS

Eurovision: Πλήθος επωνύμων στο αποχαιρετιστήριο πάρτι για τη Μαρίνα Σάττι

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε live το Zari κι αποθεώθηκε