Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο καφές, το Coffee show, ένας Μπαμπάς, μια Έκθεση, ένα Πάρκο κι εγώ!

Η Λένα σήμερα σε πάει (σχεδόν) παντού. Με καλή διάθεση και με γεύση καφέ!


Λένα Γρηγορίου

Οι φίλοι μου με φωνάζουν και καφεκούτι. Σωστά διάβασες. Kαφεκούτι. Από τη μανία μου για τον καφέ. Από το πόσους καφέδες πίνω την ημέρα και από το πώς ψάχνω και μυρίζομαι τον καλό καφέ όπου κι αν τον σερβίρουν! Coffee maniac, εντάξει. Λατρεύω το άρωμα, τη γεύση, την υφή του, τις αποχρώσεις του καφέ χρώματος του, όλα του. Άρα καταλαβαίνεις και πως γιόρτασα τη μέρα του καφέ (το Σάββατο 1η του Οκτώβρη) και σήμερα θα δώσω το παρών στο μοντέρνο χώρο του "Τhe Hub events" (Αλκμήνης 5, στα Κάτω Πετράλωνα), όπου από χθες και για (μόνο) 2 μέρες το "The Coffee Show" θα μαζέψει εκεί όλους τους γνώστες, τους εραστές, τους ειδικούς του καφέ, στην απόλυτη έκθεση για πολλά μαγικά ταξίδια στον κόσμο του. Έχω ήδη κλείσει θέση!

Η βόλτα μου θα έχει ξεκινήσει από το πρωί. Με έναν υπέροχο καφέ στον "Μπαμπά" (Φαλήρου 53, στο Κουκάκι). Δεν σου έχω ξαναπεί γι' αυτό τον παρεΐστικο χώρο που ενώ μοιάζει με παραδοσιακό καφενείο, σε κάνει να νιώθεις tres a la mode (πολύ στη μόδα δηλαδή) με τη μοντέρνα του διακόσμηση. Ήρθε η ώρα να έρθεις να τον γνωρίσεις. Κι αν δεν θέλεις καφέ, μπορείς να φας, να πιεις, ν' ακούσεις όμορφες μουσικές και να μείνεις ως αργά (πολύ αργά) το βράδυ.

Φεύγοντας από το "The Hub events", θα μου κάνω μια βόλτα-δώρο! Θα με πάω ξανά στο μαγικό Πάρκο. Εκεί που όταν πήγα για πρώτη φορά έπαθα σοκ πολιτισμικό από την ομορφιά. Μιλάω για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Η Μαριέτα, η αρχισυντάκτριά μας, σου έγραψε γι’ αυτό, στη βόλτα της πριν 15 μέρες. Ε, δεν θα σου ξαναπώ τα ίδια αλλά μόνο μια φράση του Renzo Piano, που η αρχιτεκτονική του ιδιοφυία κυριαρχεί στο χώρο. Θα επαναλάβω: "Ένα βήμα πιο κοντά σε μια πιο φωτισμένη κοινωνία". Αυτό είναι που νιώθεις, που σκέφτεσαι, που ζεις, που αναπνέεις, στο ΚΠΙΣΝ.

Σήμερα εκεί θα ξαναβρεθώ για να δω την έκθεση του Μόραλη και του Καπράλου. Μένει ανοιχτό ως αργά το ΚΠΙΣΝ, κι έτσι μπορείς εκτός από την πόλη να θαυμάσεις και την Τέχνη. Ως αργά το βράδυ. Τα χάλκινα γλυπτά του Χρήστου Καπράλου συναντούν τις ζωγραφικές του Γιάννη Μόραλη στο "Φάρο". Στο πιο ψηλό σημείο του Κέντρου.

Εκεί θα κλείσω τη σημερινή μου βόλτα. Και θα σου πω πως εμείς, εσύ κι εγώ, θα ξαναβρεθούμε την επόμενη Τετάρτη. Ως τότε, να βλέπεις (και να κάνεις) μόνο ωραία όνειρα. Και να σχεδιάζεις μεγάλες βόλτες.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.