Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

All that jazz

Τζαζ μουσική και αισθητική επιλέγει για την Παρασκευή της, η Κέλλυ.


Κέλλυ Νόβακ

Πάντα είχα μεγάλη αγάπη στην τζαζ μουσική. Με κάποιο τρόπο νομίζω ότι ακούγοντας την, μεταφέρομαι σε κάποιον άλλο τόπο, μια άλλη χώρα, μια διαφορετική εποχή. Έχει κάτι που με… μαγεύει. Ο ήχος του σαξόφωνου, η ήπια προσθήκη των ντραμς, ο βαθυστόχαστος θόρυβος της τρομπέτας. Όλα σαν να συνθέτουν μια τρελή ιστορία που ταξιδεύει. Γι’ αυτό λοιπόν, σαν λάτρης της τζαζ μουσικής και του lifestyle θα έλεγα, σήμερα θα πάω στα τρία πιο αγαπημένα μου μέρη της Αθήνας με τζαζ μουσική και κυρίως αισθητική.

Jazzn Jazz (Δεινοκράτους 4, Κολωνάκι): Ένα από τα πιο… έμπειρα και αυθεντικά, τζαζ μπαρ της Αθήνας. Τρομερή ατμόσφαιρα, πολύ καλή μουσική και φθηνά ποτά. Οι μουσικές επιλογές; Πολλές! Το μπαρ κινείται σε αυτές από την δεκαετία του ’50 μέχρι την Bee Bop.

CV Distiller (Χατζηγιάννη Μέξη 7, Aθήνα): Το απόλυτο all day bar (και όχι μόνο) του οποίου ο χώρος θα ξετρελάνει και τον κάθε δύσπιστο της νυχτερινής διασκέδασης. Με μια τεράστια κάβα από κρασιά αλλά και ετικέτες whiskey, το μπαρ αυτό είναι ένας μικρός παράδεισος της τζαζ μουσικής και αισθητικής, αλλά στην Αθήνα. Τα καλά νέα είναι ότι οι τιμές και εδώ είναι λογικές, ενώ παράλληλα σερβίρει και πολύ ωραίο φαγητό από ενδιαφέρουσες σαλάτες μέχρι και σάντουιτς.

Half Note (Τριβωνιανού 17, Μετς): Μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες τζαζ μουσικές σκηνές της Αθήνας και δικαίως. Η… φάση εδώ πιο τζαζ δεν γίνεται! Στην σκηνή του Half Note έχουν ανέβει από τους πιο σημαντικούς μουσικούς της τζαζ και των blues όπως η Sharrie Williams & The Wiseguys, ο Fred Wesleys Generations 3 μέχρι και ο soul singer Bilal. Αυτή την Παρασκευή μπορείς να απολαύσεις τους “The Electric Swing Circus” μια μπάντα που μέσα σε μόλις δυο χρόνια έχει καταφέρει να αναδειχθεί στο πιο πολυσυζητημένο electro-swing σχήμα της Αγγλικής και κατ’ επέκταση της Ευρωπαϊκής jazz dance σκηνής.

*Στην κεντρική φωτογραφία το CV Distiller

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30