Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

To top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.


Μαριέτα Χριστοπούλου

*Τη Δευτέρα, η Χρύσα ετοιμάστηκε για το... Αθηναϊκό Παρίσι

Το Παρίσι λοιπόν αποφάσισε να «έρθει» στην Αθήνα. Για την ακρίβεια έως τις 16 Οκτωβρίου το 4ο Μικρό Παρίσι των Αθηνών σου δίνει την ευκαιρία να απολαύσεις μουσική, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, street art, θέατρο και βαριετέ, δράσεις και παραστατικές τέχνες δρόμου, διαλέξεις, “tables rondes” και “rendez vous sociaux”, εκπαιδευτικά προγράμματα, petanque και άλλα παιχνίδια. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, κάτω από την πλατεία Ομονοίας, γύρω από την πλατεία Βάθης και την πλατεία Καραϊσκάκη, μέχρι τον σταθμό Λαρίσης. Σήμερα το πρόγραμμα έχει έκθεση φωτογραφίας και παράσταση σε τσίρκο. Δεν κρατιέμαι!

*Την Τρίτη, η Αναστασία χαλάρωσε με τσάι στην Κοραή

Η αλήθεια είναι ότι χθες το βράδυ που μίλησα στο τηλέφωνο με την κολλητή μου την Ελευθερία με έκανε να πάω τρέχοντας στα Starbucks. Και τι δεν μου είπε, γι' αυτό θα την πάρω από το χέρι και θα πάμε στα Starbucks στην Κοραή 4 στην Αθήνα για  λόγο σοβαρό.
Τα Starbucks μου λέει φέρνουν τα ζεστά αρωματικά τσάγια Teavana… στην κούπα μας! Η νέα σειρά Τeavana Full Leaf Tea με ολόκληρα φύλλα τσαγιού, αποτελεί μια ολοκληρωμένη εμπειρία ανανέωσης και ευεξίας.

*Την Τετάρτη, η Λένα μίλησε για θαύματα

Έχεις διαβάσει την Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων, έχεις πολλές φορές γίνει στον ύπνο (και στον ξύπνιο σου) μεγάλη Αλίκη, γι' αυτό είμαι σίγουρη πως το Alice Cakewitch, το τρομερό γλυκατζίδικο στα Κάτω Πετράλωνα ( Hούς 42), γεμάτο με ζωγραφιές παραμυθένιες, θα είναι μια πολύ ιδιαίτερη βόλτα για σένα. Δεν ξέρω αν θα διαλέξεις πορτοκαλόπιτα, μιλφέιγ ή λέμον πάι, αλλά ό,τι κι αν "χτυπήσεις" θα λιώσεις απ' τη γλύκα και τη νοστιμιά του.​

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα έφυγε για Νάυπλιο

Μετά από περίπου 2 ώρες ταξίδι, τι καλύτερο για ένα καφεδάκι. Ο "Μαύρος Γάτος" στη Μπουμπουλίνας ενδείκνυται τόσο για τις βροχερές μέρες, μιας και έχει ωραία διακόσμηση, όσο και για τις ηλιόλουστες όπου μπορείς να τις περάσεις άνετη και ωραία στους πράσινους καναπέδες, χαζεύοντας το γραφικό σοκάκι. Αν έχεις τρέλα με τον καφέ, εδώ θα βρεις διαφορετικά χαρμάνια για να διαλέξεις.

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ έφαγε brunch στη Κηφισιά

Το Different Beast (Κασσαβέτη 19, Κηφισιά) είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα concept μαγαζιά των Βορείων Προστίων. Δεν είναι το συνηθισμένο εστιατόριο. Εδώ, δεν θα βρεις τα κλασικά αυγά ποσέ ή τετραόροφα burger που θα βγάλεις με λαχτάρα φωτογραφία, για το προφίλ σου στο Instagram. Αντιθέτως, οι ιδιοκτήτες έχουν φροντίσει το brunch μενού τους να είναι αρκετά υγιεινό αλλά να έχει και vegan επιλογές για αυτούς που είτε είναι χορτοφάγοι, είτε απλά θέλουν να «στερηθούν» το κρέας έστω και για ένα γεύμα. Το μενού δεν μπορώ να σου πω τι περιλαμβάνει γιατί αλλάζει κάθε μήνα. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.