Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

3 μυστικοί κήποι στην Αθήνα

Απόψε η Μαριέτα παίρνει ορεκτικό, κυρίως και επιδόρπιο, σε χώρους με πράσινο και ωραίο φαγητό.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Ποιος είπε ότι οι κήποι είναι μόνο για το καλοκαίρι; Το Φθινόπωρο τους... σηκώνει μια χαρά, ειδικά αν πιεις λίγο κρασάκι ή κατευθυνθείς για αίθρια που έχουν προνοήσει για πρωτοβρόχια. Έτσι λοιπόν και εγώ, λέω σήμερα να σε πάω βόλτα σε 3 αγαπημένους κήπους που είναι ιδανικοί για αυτή την εποχή του χρόνου. Είναι έτσι μοιρασμένοι γεωγραφικά που σίγουρα κάποιος από αυτούς θα είναι κοντά σου. 

Ξεκινάω από Πετράλωνα και τον Σαντορινιό (Δωριέων 8). Σπιτικό φαγητό, σπιτικά σερβίτσια, άνθρωποι που σου φέρονται σα να είσαι οικογένεια τους, ένα παλιό σπίτι και φυσικά κήπος! Δεν είναι εύκολο να το εντοπίσεις αυτό το μαγαζί, όμως άμα το κάνεις και δοκιμάσεις τα σπιτικά καλούδια του, θα πας και θα ξαναπάς. Εγώ το προτιμώ μεσημέρια! Ήλιος, μπουφανάκι, κρασί, λιχουδιές και η τσέπη δεν πονάει, αν με πιάνεις.

Αν προτιμάς πιο κέντρο, έλα στο Salero. Βρίσκεται στα Εξάρχεια (Βαλτετσίου 51) και το όνομα του σημαίνει αλατιέρα ή και γευστικός. Στεγάζεται σε μια μονοκατοικία Bauhaus του 1930 και σε εμπνέει για μάζωξη παρέας και ατέλειωτο κους κους. Έχει αίθριο το οποίο μοιάζει να σε μεταφέρει εκτός πόλης. Ησυχία και όμορφη διακόσμηση. Για τα πιάτα, τι να πω! Δοκίμασε φιλέτο κοτόπουλο και θα με θυμηθείς. Οι τιμές του λογικές.

Για το τέλος, σου άφησα κάτι που μόνο μυστικό δεν είναι. Ο Μυστικός Κήπος στο Χαλάνδρι (Καραολή Δημητρίου 21), έχει γίνει βούκινο για τις γεύσεις του! Μπορεί να πληρώσεις λίγο παραπάνω αλλά δε θα το μετανιώσεις στιγμή. Εδώ είναι μια αυλή ενός παλιού σπιτιού που τον χειμώνα καλύπτεται. Όμως, πίστεψε με, δε θα κοιτάς πολύ γύρω σου. Αυτά που θα φτάσουν στο τραπέζι σου, θα σε κερδίσουν με τη μία. Μη ξεχάσεις να δοκιμάσεις αλμυρό κανταΐφι! Και άμα είσαι και τυχερή, μέχρι και βατραχοπόδαρα θα φτάσουν στο τραπέζι σου. Απλά κάνε κράτηση γιατί το μαγαζί είναι πάντα γεμάτο.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;