Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ολυμπιείο και Κουκάκι

Σήμερα η Χρύσα επιλέγει αρχαία γοητεία, νεοκλασική ομορφιά και περπάτημα.


Χρύσα Βασιλακοπούλου

Σε μία από τις πιο αγαπημένες μου συνοικίες θα βολτάρω σήμερα, έλα αν θες μαζί μου! Αυτή η πλευρά της παλιάς Αθήνας πάντοτε με συγκινούσε. Αναρωτιέμαι πόσο καιρό έχεις να εξερευνήσεις τους Στύλους του Ολυμπίου Διός... εγώ ομολογώ ότι έχω αρκετό. Ελπίζω να μην είσαι από αυτούς που δεν τους έχουν επισκεφθεί ποτέ! Σου υπόσχομαι πως αυτόν τον περίπατο θα τον λατρέψεις.  Ξεκινά από εκεί ακριβώς, στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου, του ναού που ξεκίνησε να χτίζεται τον 6ο π.Χ. αιώνα από τον Πεισίστρατο και ολοκληρώθηκε από τον Αδριανό, που πρόσθεσε και την πύλη με το όνομά του τον 2ο αιώνα μ.Χ. (άρχισα το μάθημα ιστορίας όπως καταλαβαίνεις).

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους ναούς της αρχαιότητας – το εισιτήριο για να τον δεις, στοιχίζει 2€. Θα διασχίσω τα στενά του Μακρυγιάννη, την Τζιραίων, τη Διάκου και τη Χατζηχρήστου, στη σκιά του Μουσείου της Ακρόπολης, που φτάνουν μέχρι το τρίστρατο του Κουκακίου. Βεΐκου, Δημητρακοπούλου, Φαλήρου: Όποιον από τους τρεις παράλληλους αυτούς δρόμους και να διαλέξεις, θα χαρείς ομορφιά και θα απολαύσεις κάθε μεριά της συνοικίας που το AirBnB κατέταξε στις πιο όμορφες του κόσμου.

Πάντοτε έτσι και τώρα θα χαζέψω τα παλιά νεοκλασικά αρχοντικά που είναι κρυμμένα πίσω από τεράστιες μυρωδάτες νεραντζιές, συνοικιακά καφενεδάκια και μπιστρό σε γραφικές πλατείες. Θα καταλήξω στον αγαπημένο μου πεζόδρομο της Δράκου και τον πεζόδρομο της Γεωργίου Ολυμπίου, όπου σίγουρα θα θέλω λίγη ξεκούραση για αυτό και θα κάτσω στο μπιστρό Lotte (Τσάμη Καρατάσου 2) για ήσυχο μποέμ καφεδάκι, στη συνέχεια θα επισκεφθώ το Guarantee (Βεϊκου 41, Κουκάκι) για το καλύτερο ίσως σάντουιτς της πόλης. Πιο μετά δεν θα παραλείψω να πάω μια βόλτα από τον τον Μπαμπά (Φαλήρου 53, Αθήνα) για μπύρες και ωραίο μεζέ.

Έφυγα, follow me! 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;