Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Φθινόπωρο στο «χωριό» παρέα με την… Νάνσυ

Η Κέλλυ βάζει το άρωμα της και φεύγει για σημεία της πόλης που θυμίζουν χωριό!


Κέλλυ Νόβακ

Λατρεύω το Φθινόπωρο. Γιατί τώρα έχουμε «πραγματικό» Φθινόπωρο στην Ελλάδα. Τώρα που σιγά-σιγά έχει αρχίσει να κάνει λίγο κρύο το βράδυ, να συννεφιάζει ο ουρανός. Το ξέρω ότι οι Έλληνες προτιμούμε το καλοκαίρι περισσότερο, αλλά και αυτή η περίοδος προσωπικά, μου «κάνει».

Στο έχω πει ότι είμαι από νησί ε; Από την Χίο! Πάντα μου λείπει αυτή την περίοδο. Γι’ αυτό λοιπόν και σήμερα, λέω να πάω σε ένα μέρος που πάντα μου θυμίζει το χωριό μου στην Χίο. Έτσι, τουλάχιστον θα ξεκινήσω την βόλτα της Παρασκευής μου. Πριν φύγω όμως από το σπίτι, θα κάνω ένα πράγμα σίγουρα: θα φορέσω το άρωμά μου. Η Coco Chanel είχε πει κάποτε ότι μια γυναίκα που δεν φοράει άρωμα, δεν έχει μέλλον. Ε, λοιπόν δεν έχω σκοπό να μην την ακούσω. Ειδικά σήμερα που μόλις αγόρασα το νέο μου άρωμα. Μου αρέσει να πειραματίζομαι με τις μυρωδιές ειδικά όταν πρόκειται για ενδιαφέρουσες μίξεις αρωμάτων και βοτάνων. Θα φορέσω λοιπόν το νέο άρωμα του brand DSquared2, “Want Pink Ginger το οποίο με βάση το ροζ ginger, η μυρωδιά του είναι ζωντανή, φρέσκια και λίγο πικάντικη! Ό,τι πρέπει για να συνοδέψει την πρώτη μου στάση για σήμερα!

Η Αυλή (Πλ. Αγίου Δημητρίου 12) στου Ψυρρή, είναι το απόλυτο “secret spot” στα μεζεδοπωλεία, τα τελευταία χρόνια, καθώς κυριολεκτικά είναι σχεδόν κρυμμένο σε ένα από τα στενάκια της περιοχής. Δεν έχει καμιά τεράστια, σύγχρονη ταμπέλα έξω από το μαγαζί, οπότε πρέπει να ξέρεις λίγο που πηγαίνεις. Όταν μπεις στον στενόμακρο διάδρομό του, πρόσεξε καλά. Μπορεί η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού να εμποδίσει για λίγο την πρόσβαση, γιατί ταΐζει τις γάτες της γειτονιάς. Και κάπως έτσι, μου έρχονται οι πρώτες εικόνες από το χωριό. Την γειτόνισσα να… σερβίρει τις αλητόγατες μετά το μεσημεριανό γεύμα. Και στο ίδιο πνεύμα είναι και το υπόλοιπο μαγαζί, να είσαι σίγουρη. Προχωρώντας προς την είσοδο θα… τηλεμεταφερθείς στο χωριό σου! Η αυλή του μαγαζιού θυμίζει μια μικρογραφία κάποιου ελληνικού νησιώτικου χωριού με την πέτρινη αυλή του, τα τσίγκινα τραπεζάκια και τις ψάθινες καρέκλες. Να εύχεσαι σήμερα να έχει τραπέζι. Γιατί στην Αυλή, όλοι οι πιστοί θαμώνες τιμούν το μέρος ειδικά τις Παρασκευές και κυρίως το φαγητό! Τι θα φας; Ό,τι έχει φτιάξει σήμερα ο μάγειρας. Μην παραλείψεις όμως να παραγγείλεις τηγανητές πατάτες που έχει πάντοτε. Θα σου θυμίσουν αυτές που σου φτιάχνει η γιαγιά σου στο χωριό.

Σήμερα, την διατροφή μου δεν πρόκειται να την προσέξω, κυρίως γιατί μιάς και είμαι στου Ψυρρή, ε μια στάση στην… Νάνσυ θα κάνω. Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ (Πλ. Ηρώων 1) είναι ένα από τα καλύτερα και πιο γνωστά μέρη του Kέντρου για να φας γλυκά για ένα λόγο: Γιατί είναι καταπληκτικά! Πραγματικά, δεν ξέρω τι να πρωτοφάω κάθε φορά σε αυτό το μαγαζί. Ίσως να παραγγείλω για άλλη μια φορά, μια ποικιλία γλυκών (ναι, καλά διάβασες) για να μην χρειαστεί να διαλέξω ένα μόνο. Στην λίστα των favorites πάντως, σίγουρα είναι το φημισμένο κιουνεφέ, η φωλιά με λευκή σοκολάτα και το ζουμερό πραλίνας με μπισκότο.

Μου τρέχουν ήδη τα σάλια, μόνο στο άκουσμά τους, οπότε έφυγα γρήγορα για την σημερινή μου βόλτα! 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30