Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δευτέρα με Pink Elephant, μπισκοτάκια και βαρελίσια Guiness

Η Χρύσα σήμερα σε πάει εκεί που σίγουρα θα αγαπήσεις και θα θες να ξαναπάς!


Χρύσα Βασιλακοπούλου

Άλλη μια Δευτέρα που η θετική μου ενέργεια ξεχειλίζει, μαζί όμως με αυτήν ξεχειλίζει και η όρεξη μου να σε πάρω από το χέρι και να σου γνωρίσω στέκια πολύ όμορφα για εμένα και που ξέρεις όμορφα ίσως και για εσένα! Σήμερα, αναγκαστικά θα διακτινιστώ, έχω να συναντήσω φίλους σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Αθήνας. Άλλο που δεν θέλω διότι μου αρέσει πολύ να οδηγώ στους δρόμους της Αθήνας.  

Θα ξεκινήσω από το αγαπημένο μου στέκι Due Cavallieri στη Μαρίνα του Φλοίσβου. Με έχουν ξετρελάνει τα φρέσκα κέικ, τα μπισκοτάκια και τα κρουασανάκια που έρχονται κερασμένα με τον καφέ μου το πρωί. Λατρεύω το γεγονός ότι είναι pet friendly, πολύ σημαντικό για εμένα. Η ανεβαστική του μουσική σε γεμίζει με περισσότερη ενέργεια και όρεξη να απολαύσεις τη μέρα σου! Αν πας βράδυ πιες κοκτέιλ και συγκεκριμένα τα Winter Star με βότκα και πουρέ passion fruit, και τις παραλλαγές του Μοχίτο με ρόδι ή passion fruit.

Μετά από τον ωραίο μου καφέ θα οδηγηθώ στο Pink Elephant (Σωκράτους 4Α Χαλάνδρι). Μικρό αλλά καταπληκτικό και πανέμορφο, σερβίρει άριστη ινδική κουζίνα στον ατμοσφαιρικό του χώρο και στα τραπεζάκια που απλώνει στο πεζοδρόμιο όταν ο καιρός είνα ο καλό (σε αντίθεση με τώρα). Περισσότερες από σαράντα μαρινάδες και σάλτσες, ολόφρεσκα υλικά, δικής τους παρασκευής γιαούρτι και τυρί, και ο ινδικός παραδοσιακός φούρνος tandoor είναι τα μυστικά της επιτυχημένης συνταγής του. Δοκίμασε το κοτόπουλο Tikka Masala και δεν θα χάσεις. Όσο για τα τραγανά πιτάκια samosas και το Botti Tikka δεν έχω λόγια. Το μοσχαράκι μαριναρισμένο σε κύμινο και εξωτικό χυμό φρούτων είναι κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια πρέπει να το γευτείς.

Θα κλείσω την ωραία μου βόλτα με καλή παρέα και μπύρα στο Silly Wizards (Αγία Παρασκευή Πελοποννήσου 79). Μια μπυραρία με απίστευτη αρχιτεκτονική και διακόσμηση  που αναλαμβάνει να μας μυήσει στα μυστικά της βρετανικής και ευρωπαϊκής ζυθοποιίας. Η βαρελίσια Guiness βρίσκεται σε βασιλική και πολύ μπροστινή θέση, μαζί με άλλα πέντε βαρέλια που περιλαμβάνουν τις αγαπημένες μας Hoegaarden και Weihenstephan και πολλές ακόμα ετικέτες σε μπουκάλι. Το μενού περιλαμβάνει διάφορες εθνικές κουζίνες: όπως burger, quesadillas, σπιτικά nachos, γερμανικά σνίτσελ, κοτόπουλο με curry και fish and chips. Μη με ρωτάς τι θα παραγγείλω, δεν ξέρω, όταν έχω να διαλέξω ανάμεσα από τόσες νοστιμιές είμαι αναποφάσιστη.

Έφυγα φίλη μου, τα λέμε την επόμενη Δευτέρα με τις πιο ωραίες προτάσεις!

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30