Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δευτέρα με βερολινέζικο αέρα, underground ήχους και σχολικά θρανία

Η Χρύσα σου συστήνει άλλα στέκια, διαφορετικά, ασυνήθιστα... εκλεκτά!


Χρύσα Βασιλακοπούλου

Δευτέρα σήμερα και θέλω να σε πάω στα καλύτερα στέκια! Θέλω να πάρεις γεύση από βερολινέζικο αέρα, underground ήχους, σχολικά θρανία, λαχταριστούς μεζέδες, Rose Passion με ρούμι, χωριάτικο λουκάνικο Πηλίου και άλλα τέτοια ωραία! Είμαι έτοιμη να περάσω καταπληκτικά σήμερα με παρέα μοναδική!

Θα ξεκινήσω από το SuperFly (Εμπεδοκλέους 28, Παγκράτι). Δεν έχεις ιδέα για τι πρόκειται να δεις σε περίπτωση που πατήσεις εκεί μέσα το πόδι σου. Περνάς τις τζαμένιες πόρτες του κι νομίζεις ότι κάνεις ένα πέρασμα στον χωροχρόνο: Σχολικά θρανία αντί για τραπεζάκια, περιοδικά από τη δεκαετία του ’70 και του ‘80, Atari και Arcade Games, πιγκουίνοι να ανεβοκατεβαίνουν στις καταπληκτικές πολύχρωμες τσουλήθρες τους, και επιτραπέζια σαν το Hotel, το Risk και άλλα παλιά βρίσκονται παντού γύρω σου. Οι Μανίνες και τα Μπλεκ θα έχουν πρώτη θέση στο τραπέζι σου, εγώ αγαπώ Μανίνα. Την πρώτη φορά που πήγα δεν σου κρύβω ότι το αγάπησα τόσο πολύ που μετά, για έναν μήνα σχεδόν, βρισκόμουν κάθε απόγευμα εκεί. Έχω όμως καιρό να πάω και σήμερα νομίζω ότι ήρθε η ώρα!

Next station το Boiler (Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι). Αυτός ο χώρος έχει κάτι από βερολινέζικο αέρα. Σκοτεινό, αλλά άκρως γοητευτικό, με βιομηχανικό design, καφάσια αντί τραπεζιών στο δρομάκι και self service style στην μπάρα, επιλέγει για την διασκέδασή σου τους underground ήχους και αξίζει να τονίσω ότι τα ποτά είναι σε πολύ οικονομική τιμή. Δεν θα πάω για ποτό, θα πιω σοκολάτα (τη φτιάχνει υπέροχα).

Θα μεσημεριάσει, θα πεινάσω και που θα πάω για φαγητό; Στο Συγγρουόμενο (Φαλήρου 57, Κουκάκι)! Έχω πάει αμέτρητες φορές αφού έχει λαχταριστούς μεζέδες και φοβερή ρακή. Αν πας πρέπει να παραγγείλεις τον φοβερό ντάκο, το πολύ καλό ταμπουλέ, τον πικάντικο καβουρμά, το απάκι και το λαχταριστό χωριάτικο λουκάνικο Πηλίου. Θα χορτάσεις άνετα με πολύ λίγα λεφτά.

Στην 25ης Μαρτίου 13 στη Νέα Σμύρνη βρίσκεται άλλο ένα στέκι πολυαγαπημένο, το Pop Up! Παιδιά αυτό το μέρος σερβίρει σούπερ κοκτέιλ σε αρκετά οικονομικές τιμές. Δοκίμασε το Zombie και το Rose Passion με ρούμι, passion fruit και τριαντάφυλλο. Θα πάθεις πλάκα, όπως έχω πάθει κι εγώ με αυτά τα κοκτέιλ.

Οι ωραίες γωνιές στην Αθήνα που μόλις σου παρουσίασα με περιμένουν! Θα τα πούμε την επόμενη Δευτέρα με στέκια που θα αγαπήσεις.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30