Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Multi ethnic γεύσεις, μαφία και Mosaiko!

Η Χρύσα όπως κάθε Δευτέρα σε διευκολύνει για την επιλογή της σημερινής σου βόλτας στην πόλη και σου συστήνει στέκια με ιστορία!


Χρύσα Βασιλακοπούλου

Σου το λέω εδώ και πολλές Δευτέρες ότι χωρίς χαμόγελο, καλή παρέα, κέφι, τσούγκρισμα, μουσική και χορό, η εβδομάδα δεν κυλάει όπως πρέπει. Άλλη μια Δευτέρα που έρχομαι να σου συστήσω τα πιο κεφάτα και original στέκια της Αθήνας. Έρχεσαι;

Μανταλάκι (Μπάμπη Άννινου 15, Άνω Πατήσια). Τι σημαίνει «ΜΑΝΤΑΛΑΚΙ»; Τρέλα, μεράκι, κέφι, ζεστό κλίμα, καλή φιλοξενία και εξυπηρέτηση. Αν πας σίγουρα θα μείνεις ικανοποιημένη. Λατρεύω τον ατόφιο μοσχοβολιστό ελληνικό καφέ που φτιάχνει! Θα ξεκινήσω λοιπόν από αυτό το υπέροχο μαγαζί! Βέβαια αν θες να κάνεις στάση για φαγητό, θα το ευχαριστηθείς! Το έχω κάνει κι αυτό, μην ξεχνάς φίλη μου ότι είμαι οπαδός του καλού φαγητού. Εδώ θα βρεις κρεατικά από τη Μάνη, απάκι από την Κρήτη, λουκουμάκια από την Καλαμάτα, τσάι από τον Ταΰγετο, τσίπουρο από την Πιερία, ρακή από το Λασίθι, κρασί από τα Μεσόγεια και την Κορινθία και πολύ ωραία γλυκά του κουταλιού.

Καιρό έχω να πάω στη Γλυφάδα και θα το τολμήσω! Next station; Food Mafia! (Φιλικής Εταιρείας 10, Γλυφάδα). Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εστιατόριο το οποίο φλερτάρει με multi ethnic γεύσεις, διαθέτει όμορφη, χαλαρή ατμόσφαιρα με… μαφιόζικες πινελιές. Εδώ θα γευτείς συνταγές από όλον τον κόσμο, όπως τηγανιτό χταπόδι Βαρκελώνης, γκρατιναρισμένα χτένια, βιετναμέζικα spring rolls, χειροποίητα ζυμαρικά και, φυσικά, λαχταριστά burger με αποκορύφωμα το granulated με 5 διαφορετικούς κιμάδες. Σου μιλάω για κορυφαίες καταστάσεις.

Το βράδυ θα καταλήξω με την παρέα μου στο αγαπημένο μου στέκι το Mosaiko! (Λαοδίκης 30 - Βασιλέως Γεωργίου, Γλυφάδα). Με το που μπεις θα αντικρίσεις στο εσωτερικό του ένα μεγάλο collage με αντικείμενα και ανθρώπους του παρελθόντος και μια αφίσα με τους Rolling Stones, ενώ στο πάτωμα υπάρχει το «παραδοσιακό» μωσαϊκό, εξού και η ονομασία του μαγαζιού. Εδώ θα ακούσεις indie-rock-electro μουσική και θα χαλαρώσεις πίνοντας  το ανεπανάληπτο ομώνυμο cocktail.

Πάω γιατί με περιμένουν!

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ