Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Σήμερα έχει βόλτα στο μπαλκόνι!

Η χιονισμένη Αθήνα δεν αφήνει και πολλά περιθώρια. Αλλά, εδώ που τα λέμε, άσχημη είναι και η βόλτα στα λίγα τετραγωνικά ενός σπιτιού;


Μαριέτα Χριστοπούλου

Η Αθήνα στα άσπρα. Όλη η Ελλάδα στα άσπρα. Η θερμοκρασία στο μηδέν και όλοι εμείς παγωμένοι. Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια, κακά τα ψέματα. Δώσε μας ήλιο, θάλασσα και 40άρια. Εκεί τη βγάζουμε. Στα κρύα μάλλον τα βλέπουμε... σκούρα.  Έτσι, για να μη μας βρει αυτή τη μέρα με σπασμένα νεύρα, λίγες οι βόλτες σήμερα. Δεν είναι ούτε για πολλά δρομολόγια, ούτε για εξόδους.

Εγώ, θα κάνω βόλτα στα λίγα τετραγωνικά του σπιτιού μου. Με το καλημέρα, θα βγω στο μπαλκόνι να πάρω μια χιονισμένη ανάσα- που μεταξύ μας, ωραία θέα δεν έχει, αλλά και πάλι λίγο άσπρο το χαζεύω τώρα που αποφάσισε να το στρώσει.

Θα ξεκινήσω με ένα γαλλικό καφέ και ένα βιβλίο. Λέω να ξαναπιάσω το "Περί έρωτος" του Stendhal που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Το σηκώνει το κλίμα για λίγη φιλοσοφία και έρωτα.

"Η γέννηση του έρωτα.

Να τι συμβαίνει μέσα στην ψυχή:

1ον ο θαυμασμός.

2ον Λέμε μέσα μας: τι ευχαρίστηση να της δίνω φιλιά, να παίρνω φιλιά κτλ.!

3ον Η προσδοκία.

4ον Ο έρωτας γεννήθηκε.

5ον Αρχίζει η πρώτη κρυστάλλωση.

6ον Γεννιέται η αμφιβολια.

7ον Δεύτερη κρυστάλλωση"

 

Έτσι φιλοσοφικά, θα μπω στην κουζίνα για να φτιάξω μια ζεστή κρεμμυδόσουπα. Δε χρειάζομαι τίποτα παραπάνω από κρεμμύδια, ζωμό λαχανικών, αλεύρι και ψωμί! Καμιά σπουδαία μαγείρισσα δεν είμαι αλλά μπορώ να σου εγγυηθώ ότι αυτό το πιάτο μπορείς να το πετύχεις και εσύ. Ρίξε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και τσιγάρισε τα μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Πασπάλισε τα με λίγη ζάχαρη και μετά, ρίξε αλεύρι τόσο που να καλυφθούν. Ανακάτεψε. Σε μια κατσαρόλα λιώσε ένα ζωμό λαχανικών και ρίξε μέσα τα κρεμμύδια σου! Άσε περίπου 20 λεπτά - μέχρι να δέσει και απόλαυσε ωραία σούπα.

Αφού γεμίσω το στομάχι μου και δουλέψω λιγάκι από το σπίτι, θα φωνάξω παρέα. Συγκεκριμένα, όσους μένουν κοντά και δε θα ρισκάρουν γλίστρες. Ώρα για επιτραπέζια και κρασί! Αν δεν έχεις επιτραπέζια, αρχικά σημείωσε να αγοράσεις - θυμήσου αυτά της AS Company που σου είχαμε προτείνει τα Χριστούγεννα. Μέχρι να τα κάνεις δικά σου, αυτοσχεδίασε με την παρέα σου. Μπορείτε να παίξετε από όνομα ζώο πράγμα μέχρι χαρτιά. Σίγουρα κάτι θα βρείτε να περάσετε την ώρα σας δημιουργικά και με χαμόγελα.

Καλή διασκέδαση και ας ελπίσουμε η επόμενη βόλτα μου - καιρού επιτρέποντως - να είναι εκτός σπιτιού!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός