Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια Δευτέρα στο Κερατσίνι με μια μικρή δόση από... Θησείο!

Η Χρύσα σήμερα ξεκινάει από το κέντρο με τελικό σταθμό το Κερατσίνι.


Χρύσα Βασιλακοπούλου

Κάθε Παρασκευή ανυπομονώ να έρθει η Δευτέρα για την καθιερωμένη μου βόλτα που μοιράζομαι μαζί σας. Ενώ όλοι ανυπομονούν να έρθει το Σαββατοκύριακο, εγώ ανυπομονώ για την Δευτέρα. Περίεργο ον η Χρύσα μην το ψάχνεις! Μου αρέσει η αρχή της εβδομάδας, μου δίνει έναυσμα για νέες περιπέτειες, νέα ιστορία, καινούριες καταστάσεις, δημιουργικότητα, ελπίδα, βελτίωση, στόχους! 

Το έχεις καταλάβει ότι είμαι παιδί του κέντρου. Λατρεύω τη βαβούρα, τους πολύ γρήγορους ρυθμούς, τα απίστευτα dress code και fashion icon που μόνο στο κέντρο συναντάς. Μου έχει τύχει πάρα πολλές φορές να μείνω έκπληκτη με εξαιρετικές στιλιστικές επιλογές νέων ανθρώπων που συναντώ ενώ διασχίζω το κέντρο.  

Σαν παιδί του κέντρου λοιπόν θα ξεκινήσω τη μέρα μου από το Homy (Θησέως 18, Σύνταγμα). Ένα ζεστό, όμορφο café με θέα προς την πολυσύχναστη Θησέως. Προσφέρεται για ελληνικό φοβερό καφεδάκι και αχνιστό γαλλικό. Συνήθως επιλέγω να κάτσω στα αυτοσχέδια καναπεδάκια με τις αναπαυτικές μαξιλάρες. Όσο για την εξαιρετική του διακόσμηση; Μιλάμε για βιομηχανικό σκηνικό που πρέπει να το δεις από κοντά! 

Για τη συνέχεια το πρόγραμμά μου έχει Ρακ εν Ρολ (25ης Μαρτίου 134, Κερατσίνι). Ένα τόσο αξιαγάπητο ταβερνάκι που θα σε κάνει θαμώνα του! Δοκίμασε από το ρακόμελό τους και θα πάθεις πλάκα! Σου προτείνω πατατοσαλάτα ζεστή με καραμελωμένα κρεμμύδια, γιαούρτι και μανιτάρια, χαλούμι με μαρμελάδα βατόμουρο, αρωματική καπνιστή πανσέτα και παρμεζάνα και ψαρονέφρι λουζμένο με σάλτσα τυριού, ρεβυθάδα με απάκι, καβουρμά με αυγό και λάδι δυόσμου, μανούρι ψητό με πέστο από μυρώνια και κάσιους, φλωμάρια Λήμνου, ήτοι πολύχρωμα ζυμαρικά με λιαστή τομάτα. 

Αν δεν ξέρεις το La Rassa (Μαρίας Κιουρί, 20 Κερατσίνι) επιβάλλεται να το μάθεις! Συγκεκριμένα, βρίσκεται στα Ταμπούρια. Στο La Rassa θα ακούσεις από mainstream, rock ξένη και ελληνική έως και latin. Πιες το κλασσικό και πιο διαχρονικό ποτό «μαργαρίτα» και θα καταλάβεις τη διαφορά που θα νιώσεις στο στόμα σου συγκρίνοντάς το με όλες τις προηγούμενες μαργαρίτες που έχεις πιει στη ζωή σου. 

Αυτά από εμένα καλές μου φίλες, τα λέμε την επόμενη Δευτέρα!

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί