Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

To top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα η Χρύσα έφαγε pancakes

Η φάση σήμερα να ξέρεις είναι… Καλλιθέα! Δες τώρα που θα πάω και μαζί με εμένα έλα αν θες κι εσύ, ωραία θα περάσεις! Θα ξεκινήσω από το αγαπημένο μου Momo (Σαπφούς 95, Καλλιθέα), είναι μία καφετέρια με φοβερά pancakes και πεντανόστιμα σάντουιτς, για τους καφέδες που φτιάχνει δεν έχω λόγια. Όσο για την εξυπηρέτηση; Άψογη! Είναι σαν ένα μικρό Μανχάταν να φύτρωσε στην πλατεία. Η αυλή του συγκρίνεται άνετα με αυλές του κέντρου. Δεν σου είπα όμως λεπτομέρειες για τον εσπρέσο και τον καπουτσίνο, θα τον πιεις καβουρδισμένο στα ξύλα! Γνωστοί θαμώνες του cafe αποτελούν ο Φοίβος Δεληβοριάς και η Νατάσσα Μποφίλιου.

*Την Τρίτη η Μαριέτα έμεινε μέσα λόγω χιονιού

Εγώ, θα κάνω βόλτα στα λίγα τετραγωνικά του σπιτιού μου. Με το καλημέρα, θα βγω στο μπαλκόνι να πάρω μια χιονισμένη ανάσα- που μεταξύ μας, ωραία θέα δεν έχει, αλλά και πάλι λίγο άσπρο το χαζεύω τώρα που αποφάσισε να το στρώσει.
Θα ξεκινήσω με ένα γαλλικό καφέ και ένα βιβλίο. Λέω να ξαναπιάσω το "Περί έρωτος" του Stendhal που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Το σηκώνει το κλίμα για λίγη φιλοσοφία και έρωτα.

*Την Τετάρτη η Λένα αφιέρωσε τη βόλτα στη στο τσάι

Σήμερα, λοιπόν, σκέφτομαι να απολαύσω το τσάι μου, με τη γεύση που λατρεύω, σε γωνιά αγαπημένη, στο «Τσάι»! (Λυκαβηττού &Αλεξ. Σούτσου 19). Είναι τόσο όμορφο και χαλαρωτικό, τόσο γεμάτο μυρωδιές κι αρώματα, τόσο φιλόξενο και ζεστό. Τσαγερία από τις καλύτερες της Αθήνας, το «Τσάι». Και να σου εξομολογηθώ ποιό είναι το αγαπημένο μου τσάι; O «Μικρός πρίγκηπας»! Ένα τσάι γλυκό που μυρίζει φράουλα και τριαντάφυλλο και μήλο και σταφύλι. Ναι, ναι, εντελώς. Εννοείται πως θα το συνοδεύσω με (πολλά) μπισκότα!

*Την Πέμπτη η Αναστασία μάζεψε... κοχύλια στην Κανέλα

Για φαγητό θα πάω στην Κανέλα (Κωνσταντινουπόλεως 70, Γκάζι). Θα βρεις εκλεκτές γεύσεις από το μενού το οποίο αλλάζει συχνά πυκνά. Συνήθως παίρνω το καραμελωμένο χοιρινό πανσετάκι με σουσάμι σε λόλα με καρότο,  πατάτα κοφτή γεμιστή με ντομάτα, φέτα, ελιά, μαϊντανό και παρθένο ελαιόλαδο, ραχανότο με καβουρμά Θρακιώτικο και τριμμένη μυζήθρα Τριπόλεως. Επίσης, σου προτείνω το κοχυλάκι με πέστο από καρύδι, λιαστή ντοματα, πιπεριά Φλωρίνης, γραβιέρα και ανθόγαλα και φιλετάκια μόσχου με μαυροδάφνη και φρέσκα μανιτάρια, τα οποία συνοδεύονται με πολύχρωμο κουσκους. 

 

*Την Παρασκευή η Κέλλυ έφαγε σε μια διαφορετική ταβέρνα

Έφυγα λοιπόν για Γκάζι και το αγαπημένο Tirbuson (Κωνσταντινουπόλεως 104). Η hip αυτή ταβέρνα που τον χώρο της έχει επιμεληθεί ο εικαστικός Γιώργος Τσεριώνης είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσω ένα γευστικότατο ελληνικό γεύμα με ένα… twist! Η μουσική του μαγαζιού που κινείται σε ρυθμούς soul, funk jazz, trip hop, reggae και ska θα συνοδεύσει άψογα το γεύμα μου το οποίο σίγουρα θα ακολουθείται από την γευστικότατη ρακί που σερβίρει το μαγαζί.

- H κεντρική φωτογραφία είναι από το Facebook του Ντεμοντέ

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός