Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια Πέμπτη με εκπτώσεις, βιβλία και ζεστή σοκολάτα

Η Μαριέτα σήμερα έχει αγώνα δρόμου για να κάνει τις καλύτερες αγορές. Ενδιάμεσα, βέβαια, το μενού έχει καφέ και φαγητό!


Μαριέτα Χριστοπούλου

Θα σου είμαι ειλικρινής: τον χειμώνα δύσκολα βγαίνω από το σπίτι. Προτιμώ τις περισσότερες μέρες να χουχουλιάζω στον καναπέ βλέποντας ταινίες, διαβάζοντας, κλπ κλπ. Σήμερα, ωστόσο, λέω να την τολμήσω την έξοδο. Έχω πολύ καλούς λόγους, με τον καλύτερο να ακούει στο όνομα "Παζάρι βιβλίου στην Πλατεία Κοτζιά". Για άλλη μια χρονιά, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών-Βιβλιοχαρτοπωλών, φροντίζουν να φτάσουν στα χέρια μας χιλιάδες τίτλοι σε πολύ χαμηλές τιμές. Δε θα χάσω την ευκαιρία!

Αφού γεμίσω τα χέρια μου με νέα αποκτήματα, θα κατευθυνθώ με τα πόδια στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα στο Petit Fleur (Ομήρου 44). Νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα στη βιβλιοφαγική μου διάθεση, καθώς αποπνέει αυτό τον παριζιάνικο αέρα και με κάνει να νιώθω σα να πρωταγωνιστώ σε κάποια Γαλλική ταινία μικρού μήκους. Αν βρέξει, ακόμα καλύτερα, θα χαζεύω τις σταγόνες στο τζάμι, όσο θα πίνω τη φημισμενη ζεστή σοκολάτα του μαγαζιού.

Επόμενη στάση, Εθνικός Κήπος. Χρειάζομαι διαλλείματα πρασίνου και αυτό το σημείο της Αθήνας, μπορεί να μου τα προσφέρει απλόχερα. Θα κάνω τη βόλτα μου και μπορεί να ξεκινήσω κάποιο από τα βιβλία που αγόρασα πριν λίγες ώρες. Ελπίζω να μη μου τα χαλάσει ο καιρός.

Το απόγευμα και αφού έχω αφήσει σπίτι τα... λογοτεχνικά βάρη, θα έχει δεύτερη βόλτα. Οι εκπτώσεις είναι εδώ και έχω μερικά πράγματα που πρέπει να αγοράσω. Τώρα είναι η κατάλληλη τιμή! Λέω να επιλέξω την αγορά της Καλλιθέας και μόλις γεμίσω τις σακούλες μου, να απολαύσω ένα καταπληκτικό burger στην Ευαγγελιστρίας 96 και το μαγαζί Ανθός Γεύσεων. Κι αν η παρέα μου δε θέλει burger, είμαι σίγουρη ότι θα βρει κάτι άλλο γευστικό να παραγγείλει, αφού υπεύθυνος για αυτό το μαγαζί είναι ο Γιώργος Γεράδρος που οι περισσότεροι γνωρίσαμε στο Master Chef.

Με γεμάτο στομάχι θα κατευθυνθώ προς το σπίτι και θα σκεφτώ το πρόγραμμα της επόμενης βόλτας μου. Την επόμενη Πέμπτη, ραντεβού εδώ, για να στην περιγράψω. 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.