Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

To top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα, το μενού της Αναστασίας είχε Ρακ εν Ρολ

Για τη συνέχεια το πρόγραμμά μου έχει Ρακ εν Ρολ (25ης Μαρτίου 134, Κερατσίνι). Ένα τόσο αξιαγάπητο ταβερνάκι που θα σε κάνει θαμώνα του! Δοκίμασε από το ρακόμελό τους και θα πάθεις πλάκα! Σου προτείνω πατατοσαλάτα ζεστή με καραμελωμένα κρεμμύδια, γιαούρτι και μανιτάρια, χαλούμι με μαρμελάδα βατόμουρο, αρωματική καπνιστή πανσέτα και παρμεζάνα και ψαρονέφρι λουζμένο με σάλτσα τυριού, ρεβυθάδα με απάκι, καβουρμά με αυγό και λάδι δυόσμου, μανούρι ψητό με πέστο από μυρώνια και κάσιους, φλωμάρια Λήμνου, ήτοι πολύχρωμα ζυμαρικά με λιαστή τομάτα.

*Την Τρίτη, το AmorS μονοπώλησε τη βόλτα της Λένας

Μπορεί το “έτος Σαίξπηρ” να έχει λήξει, ωστόσο ο ίδιος ο κορυφαίος Άγγλος δραματουργός είναι ανεξάντλητος και εμπνέει κάθε χρονική περίοδο τους ανθρώπους του θεάτρου. Λάτρης και οπαδός του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, δεν θα μπορούσα, με τίποτα, να μην τρέξω στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, όπου δυο από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς τους, παρουσιάζουν σονέτα και σκηνές με γενικό τίτλο AmorS (για τέσσερις, μόνο, παραστάσεις, διάρκειας 40 λεπτών) .

 

*Την Τετάρτη, η Αναστασία θυμήθηκε τα φοιτητικά χρόνια

Ρακαδημία (Αγ. Λαύρας 9, Αιγάλεω). Άλλο ένα όμορφο και οικονομικό μεζεδο-ρακοπωλείο ότι πρέπει για τους φοιτητές. Εδώ κάνουμε λόγο για κρητική κουζίνα, αλλά και ελληνική-παραδοσιακή εν γένει. Δοκίμασε τους εξαιρετικούς χοχλιούς και το πολύ καλό απάκι, θα δοκιμάσεις επίσης λουκουμάδες τυριών, μπουρεκάκια με παστουρμά και τυρί, κολοκυθανθούς γεμιστούς με φέτα, σουτζουκάκια σμυρναίικα και αρνάκι κλέφτικο.

 

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα το έριξε στην σοκολάτα

Αφού γεμίσω τα χέρια μου με νέα αποκτήματα, θα κατευθυνθώ με τα πόδια στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα στο Petit Fleur (Ομήρου 44). Νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα στη βιβλιοφαγική μου διάθεση, καθώς αποπνέει αυτό τον παριζιάνικο αέρα και με κάνει να νιώθω σα να πρωταγωνιστώ σε κάποια Γαλλική ταινία μικρού μήκους. Αν βρέξει, ακόμα καλύτερα, θα χαζεύω τις σταγόνες στο τζάμι, όσο θα πίνω τη φημισμενη ζεστή σοκολάτα του μαγαζιού.

 

*Την Παρασκευή η Κέλλυ πήγε σε ένα υπέροχο καφέ-βιβλιοπωλείο

Το twist της βόλτας μου όμως είναι ότι δεν θα πιω τον καφέ μου, σε μια «απλή» καφετέρια, αλλά σε ένα καφέ/βιβλιοπωλείο. Νομίζω ότι είναι η δεύτερη ιδιότητα του Booktalks (Αγ. Αλεξάνδρου 58 και Αρτέμιδος 47) και ο βασικός λόγος που θέλω να πιω αυτόν τον καφέ. Η Κατερίνα Μαλακατέ λοιπόν (συγγραφέας και του συγκλονιστικού μυθιστορήματος «Το σχέδιο») και ο Άγης Αθανασιάδης είναι οι υπεύθυνοι πίσω από το πιο cozy και ενδιαφέρον καφέ/βιβλιοπωλείου της περιοχής. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει