Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πειραιώτικη Δευτέρα με χειμωνιάτικα ποιήματα και καλή παρέα!

Η Χρύσα μπορεί να είναι παιδί του κέντρου, λατρεύει όμως και τον Πειραιά. Γι' αυτό σου προτείνει...


Χρύσα Βασιλακοπούλου

Έχουν γραφτεί τόσο ωραία, σπουδαία, αισιόδοξα ακόμα και μελαγχολικά ποιήματα για τον χειμώνα (Το παγωμένο πουλάκι - Χάρης Σακελλαρίου, Τι μας κάνεις χειμώνα; - Γιώργης Κρόκος, Το χιόνι - Κώστας Καρυωτάκης, Ο χειμώνας - Λάκης Παπαδήμα) που σε κάνουν να αναπολείς τα παιδικά σου χρόνια, να συσκέπτεσαι με τον εαυτό σου για το αν έχεις επιλέξει σωστά σε όλους τους τομείς της ζωής σου ως τώρα, να αναρωτιέσαι για αυτά που γίνονται γύρω σου και να αγωνιάς για όλα αυτά που σε περιμένουν. Ήλιο με βροχή ή σύννεφα με ήλιο; Τι προτιμάς; Μήπως χιόνι με ήλιο ή σκέτο ήλιο; Για τον σκέτο ήλιο πρέπει να περιμένεις πολύ ακόμα. Ο χειμώνας καλά κρατεί, ίσως ξαναγευτούμε χιόνια. Δευτέρα (αγαπημένη μου μέρα) και είμαι έτοιμη να απολαύσω κάθε δευτερόλεπτο αυτής της μέρας, έλα μαζί μου!

Τον καφέ μου θα τον απολαύσω στο γλυκύτατο σπιτάκι μου καθώς η θέα μου είναι λατρεμένη! Το σημερινό πρόγραμμα έχει Πειραιά! Στον Αρλεκίνο, (Καραΐσκου 104, Πειραιάς), θα πάω για φαγητό. Οι φωτογραφίες από παλιές γειτονιές του Πειραιά διακοσμούν όλο το μαγαζί. Στο μενού του, συναντάμε μεζεδάκια όπως το θρυλικό «βρώμικο της πλατείας», τα καλαμάκια χαλούμι, τα ντολμαδάκια με γιαούρτι, αυγά μάτια με τραγανές τηγανιτές πατάτες και απάκι και τις εξαιρετικές φέτες γουρουνοπούλας με μυρωδικά και χοντρό αλάτι. Εγώ συνήθως παίρνω το κεμπάπ γιαουρτλού ή το μπιφτέκι κοτόπουλο. Αυτό που λατρεύω είναι το ωραίο χύμα κρασί του, δεν έχω πιει ξανά παρόμοιο.

Μετά, χωρίς συζήτηση, θα πάω στο Deposito de Vino (Παλαιολόγου 5, Πειραιάς). Το ατμοσφαιρικό ντεκόρ, που παντρεύει βιομηχανικά στοιχεία με vintage πινελιές και ξύλινες επιφάνειες κλέβει τις εντυπώσεις. Θα βρεις 50 διαφορετικές ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, που σερβίρονται βεβαίως και σε ποτήρι, και όποιος πεινάει έχει πολύ ωραία μεζεδάκια και ντακάκια με ανθότυρο, μανιτάρια στη σχάρα και φιλετίνια κοτόπουλου.

Πάω να συναντήσω την όμορφη παρέα μου για να περάσουμε άλλη μια καταπληκτική Δευτέρα! Φιλιά στα μάγουλα!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου στο Studio New Star Art Cinema

H New Star διοργανώνει μία σειρά προβολών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας.