Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Εντός, εκτός και επί τα…αυγά!

Η Λένα, σήμερα, και μένει μέσα και βγαίνει έξω. Πώς; Μόνο εκείνη ξέρει...


Λένα Γρηγορίου

Η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιες μέρες σαν την σημερινή, (μετά τη γιορτή των ερωτευμένων…) κρύες και παγωμένες, προτιμάω να κάνω την βόλτα μου εντός.

Εσύ τώρα το "εντός" μπορείς να το καταλάβεις όπως θέλεις. Όπως σου πάει κι όπως σε βολεύει. Εγώ, πάντως, το λέω πολύ απλά και εννοώ στο σπίτι μου. Με πολύ καφέ φίλτρου( για τόνωση!) με Χατζιδάκι και Nino Rotta κι ένα βιβλίο αγκαλιά. Να κάνω βόλτα στις σελίδες του, να κάνω παρέα με τις λέξεις του και να εξερευνώ τους προσωπικούς μύθους αυτού που το 'γραψε. 

Όταν, για πρώτη φορά, ανακάλυψα τον Τζόναθαν Φράνζεν μέσα από τους "Κραδασμούς" του (εκδόσεις Ψυχογιός) ένιωσα όπως φαντάζομαι ότι θα ένιωσε ο Χριστόφορος Κολόμβος όταν ανακάλυψε την Αμερική. Κι όμως, όταν ο Φράνζεν είχε έρθει  στην Αθήνα, δεν κατάφερα ούτε να τον δω, ούτε να τον ακούσω... Σήμερα, κρατάω την "Ελευθερία" του (Εκδόσεις Ωκεανίδα), το βιβλίο του που χαρακτηρίστηκε Μεγάλο Αμερικανικό Μυθιστόρημα και που ο ήρωας του, ο Λεβιάθαν, έγινε σημείο αναφοράς όχι μόνο των Αμερικανών αλλά και όλων των βιβλιόφιλων του κόσμου. Με τον πορτοκαλή Ντόναλντ ως Πλανητάρχη, αν όχι τίποτ’ άλλο, θα δείξω κι εγώ, ως αναγνώστρια, την θέση και την αντίθεση μου σ’ αυτό το ανθρωπάκι που παριστάνει τον Πρόεδρο…

Στις σελίδες του Φράνζεν, λοιπόν, θα κάνω σήμερα βόλτα μέχρι να έρθει η ώρα να πάω για... "Αυγά μαύρα". Μην τρομάζεις, αυτός είναι ο τίτλος του θεατρικού έργου που έγραψε ο Διονύσης Χαριτόπουλος και που παρουσιάζουν (για τέταρτη χρονιά) ο Αντώνης Αντωνίου και η Νατάσα Ασίκη στην Θεατρική Σκηνή τους (Νάξου 84 Πλατεία Κολιάτσου). Μ' αρέσει ο λόγος του Χαριτόπουλου, θαυμάζω τον Αντώνη Αντωνίου και αγαπώ την Νατάσα Ασίκη. Τον Αντώνη τον βλέπεις και εσύ, να παίζει τον Μηνά,  στο "Μην αρχίζεις την μουρμούρα", στην τηλεόραση, στον Alpha.  Και είμαι βέβαιη πως έχεις γίνει κολλητή του. Αξίζει να τον δεις και στο θέατρο. Είναι λιτός, αληθινός, σπαρακτικός. 

Στα "Αυγά μαύρα", 2 αδέρφια συναντιούνται ξανά μετά από χρόνια και μετράνε μνήμες, πληγές, απώλειες. Ήρωες - αντιήρωες ο Σπύρος και η Μαρία (αυτά είναι τα ονόματα των δυο ηρώων) αναμετριούνται με τα συναισθήματα τους και τους εαυτούς τους. Σκηνοθέτης της παράστασης είναι ο Αντώνης Αντωνίου. Τις μουσικές έγραψε η (μαγική) Ελένη Καραΐνδρου. Μόνο με ακορντεόν. 

Θέλεις να πάμε μαζί; Σε καλώ!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Θετικά τα νέα για την υγεία του - Ανταποκρίθηκε σε οδηγίες γιατρών

Παραμένει στη ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη έναν μήνα μετά την ανακοπή

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική