Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια υπέροχη βόλτα στη νύφη του Θερμαϊκού!

Σήμερα η Χρύσα αναπνέει θεσσαλονικιώτικο αέρα και σου προτείνει μυρωδιές και γεύσεις που θα αγαπήσεις!


Χρύσα Βασιλακοπούλου

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη για την οποία έχουν γραφτεί μυθιστορήματα, ποιήματα, τραγούδια. Είναι τόπος που συνδέθηκε με μνήμη και παράδοση ελληνική, αλλά ταυτόχρονα συγκίνησε και αποτυπώθηκε στα μάτια και στα γραπτά όλων των ξένων που πέρασαν από εκεί. Η Θεσσαλονίκη είναι ένα από τα στολίδια της Ελλάδας και είναι ανεπίτρεπτο να μην την έχω επισκεφθεί τόσα χρόνια. Είμαι εδώ από την Παρασκευή και σήμερα θα κάνω μια υπέροχη βόλτα για εσένα προτείνοντάς σου τα πιο in, must και περιζήτητα στέκια αυτής της όμορφης πόλης. Τα τρία υπέροχα μαγαζιά που θα σου προτείνω τα έχω επισκεφθεί από το Σάββατο και είμαι τόσο πολύ ικανοποιημένη που σήμερα θα ξαναπάω και στα συστήνω ανεπιφύλακτα. 

Θα ξεκινήσω τη μέρα μου με το εκπληκτικό μαγαζί «Ορεινή Γη» (Μητροπολεως 113), το οποίο επισκέφθηκα με το που προσγειώθηκα γιατί είχα ακούσει τα καλύτερα και όπως καταλαβαίνεις σήμερα επιβάλλεται να ξαναπάω! Εκεί συχνάζουν όλοι οι Θεσσαλονικείς! Ένα στέκι φιλικό, ζεστό, με παραδοσιακά προϊόντα, με μυρωδιές από χωριό. Θα πιω τον καταπληκτικό μου ελληνικό καφέ, σαν κι αυτόν δεν έχω πιει πουθενά αλλού. Θα φάω για πρωινό πιτούλα χειροποίητη, αβγόφετες, και μαρμελάδα από φρέσκα φρούτα πάνω σε αχνιστό, ζεστό χειροποίητο ψωμάκι. Θα τα πω με την πρόσχαρη και ευγενική ιδιοκτήτρια του μαγαζιού, Ρίτα Μπόση αλλά και την πολύτιμη βοηθό του μαγαζιού Ιωάννα Πάντσιου (φοβερή μαγείρισσα)! Δε σου λέω για το τρελό φαγοπότι που θα γίνει όταν μεσημεριάσει! Το μεσημέρι θα απολαύσω την εξαίσια παραδοσιακή στραπατσάδα μαζί με λουκάνικα από κοτόπουλο με φέτα και λιαστή ντομάτα και τηγανιά φτιαγμένη απ’ τα χεράκια τους! Να σημειώσω ότι δε σε αφήνουν να φύγεις από εκεί χωρίς κέρασμα. Σου προσφέρουν παστελάκι χειροποίητο ανοιγμένο στο μάρμαρο και βουτηγμένο σε σοκολάτα. Φοβερή λιχουδιά! Η «Ορεινή Γη» είναι ένας λόγος για εμένα να επισκεφθώ ξανά και μάλιστα σύντομα την Θεσσαλονίκη.
 

orini_gi1.jpg orini_gi2.jpg orini_gi3.jpg orini_gi5.jpg
 

Φεύγοντας από τη Μητροπόλεως όπου είναι η ορεινή γη, θα πάω για ένα υπέροχο κρασί στην οδό (Καλαποθάκη 6), στο wine bar «Gr.eat Delicatessen». Ένα προσεγμένο, κλασσάτο μαγαζί που διαθέτει κάτι παραπάνω από ικανοποιητική ποικιλία και καλή ποιότητα κρασιού. Τα συνοδευτικά πολύ προσεγμένα και η μουσική κυμαίνεται μεταξύ rock, blues και jazz. 

Στη συνέχεια θα χαλαρώσω σε μία από τις πιο όμορφες γωνιές της πόλης στο απόλυτο «Flavors Bistrot» (Καρόλου Ντηλ 23), που βρίσκεται σε ένα από τα πιο γνωστά σημεία της Θεσσαλονίκης στην οδό πάνω από την Τσιμισκή. Μυρωδιές από κρέπα, από φρέσκες σαλάτες, σολομό αλλά και φίνες επιλογές ποτών σε οδηγούν εκεί. Ο Ντάνυ που έχει το μαγαζί υποδέχεται τον κόσμο πάντα με το χαμόγελο στα χείλη λέγοντας και ξαναλέγοντας ότι σαν τη Θεσσαλονίκη δεν έχει πουθενά.

Με περιμένει μια γεμάτη μέρα, σου στέλνω γλυκό, θεσσαλονικιώτικο φιλί!

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός