Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αγαπώ μια… πλατεία, την Πλατεία Μαβίλη!

Και, ναι, θα πάμε πλατεία σήμερα ! Η Λένα επιμένει να σου γνωρίσει (από κοντά) τα 3 αγαπημένα της στέκια.


Λένα Γρηγορίου

Απόγευμα, 5 ακριβώς, ξεκινάμε. Τετάρτη του Μάρτη είναι, μια (ψιλο)κοπάνα επιτρέπεται Για να μην πω… επιβάλλεται! Για πού; Πλατεία Μαβίλη, φυσικά..

Σταθμός πρώτος, καφεδάκι. Υπό νορμάλ συνθήκες, θα σου πρότεινα το "Μπρίκι" καθώς συνήθως αυτό αποτελεί την πρώτη επιλογή μου, κυρίως για ποτό και... χάζι. Είναι νωρίς ακόμα, όμως, γι’ αυτό σήμερα θα πάμε ακριβώς δίπλα, στον "Κύριο" (Δορυλαίου 4). Εκτός από τον φοβερό καφέ, το αγαπημένο allday bar θα σε εντυπωσιάσει με τη φινετσάτη διακόσμηση που, όπως λέει και μία φίλη μου, "φέρνει" κάτι σε... ντίσκο ακριβού κρουαζιερόπλοιου (μάλλον εξαιτίας των ενυδρείων -ή και γενικότερα). Σε δεύτερη ανάγνωση, θα σου κλέψουν την καρδιά (και τον ουρανίσκο) οι προσεγμένες προτάσεις για φαγητό (δοκίμασε το κροκ μεσιέ και θα με ευγνωμονείς!) και φυσικά τα εξαιρετικά κοκτέιλ του (τα straight ποτά είναι επίσης "δυνατό" χαρτί του).

Μετά το καφεδάκι, τι θα έλεγες να περάσουμε στο γλυκό; Ακριβώς δίπλα στον "Κύριο", στην συμβολή των οδών Σούτσου (9) και Δορυλαίου, στεγάζεται ο"Μικές". Το συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο δύσκολα θα σου περάσει απαρατήρητο για 2 βασικούς λόγους. Πρώτον, βρίσκεται στην ίδια ακριβώς θέση από το 1956, δηλαδή, εδώ και πολλάαααα χρόνια. Δεύτερον, είναι φημισμένο για τα ΠΕ-ΝΤΑ-ΝΟ-ΣΤΙ-ΜΑ γλυκά του, που έχουν αποκτήσει μανιώδεις θαυμαστές -και, πίστεψέ με- καθόλου άδικα. Μία δοκιμή θα σε πείσει άλλωστε.

Πριν, λοιπόν, ανηφορίσω προς το σπίτι, θα σταματήσω να χαζέψω λίγο στη βιτρίνα του, αναζητώντας εκείνο το γλυκό που θα ικανοποιήσει τις -μόνιμες- λιγούρες μου (σ.σ. πιθανότατα, προσωπικά θα καταλήξω, πάλι, στο λατρεμένο μου σαβαρέν , που το λένε και μπαμπά, αλλά δεν θέλω να σε επηρεάσω). 

Με το κουτί του "Μικέ" αγκαλιά(!), λέω να κλείσω τη βόλτα μου απολαμβάνοντας το καλύτερο βρώμικο της πόλης. Μην βιαστείς να υποθέσεις ότι μιλάω για την all time classic ομώνυμη καντίνα (που πλέον στεγάζεται σε... κτίριο, 10 μέτρα πιο πίσω). Αλλού κρύβεται το πιο νόστιμο "βρώμικο" της πόλης και μάλιστα είναι μόλις λίγα λεπτά παρακάτω, στην Μιχαλακοπούλου. Πρόκειται για την καντίνα με την μεγαλύτερη -ίσως- κίνηση στην Αθήνα και μάλιστα θα το δικαιολογούσες απόλυτα αν είχες δοκιμάσει έστω και μια φορά το κλασικότατο hot chicken: Αφράτο ψωμάκι, κοτόπουλο πανέ, καραμελωμένο κρεμμύδι, λάχανο, καρότο και "κολασμένη" σως …

Και κάπως έτσι, θα πάρω τον δρόμο προς το σπίτι, για να απολαύσω -επιτέλους- το γλυκό μου με την ησυχία μου.

Τι μου είπες ; Πως θα σκάσω ; Μπαααα, αντέχω!

Θα τα ξαναπούμε την επόμενη εβδομάδα. Οκ, με λιγότερο φαγητό!

Φιλιά!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός