Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Latte και διάβασμα, στην Πλάκα

Η Μαριέτα κυνηγάει τον ήλιο με ένα καφέ στο χέρι. 


Μαριέτα Χριστοπούλου

Η άνοιξη μπορεί να κάνει ακόμα, αρκετά δειλά βήματα, αλλά εγώ έχω ανοιξιάτικη διάθεση και δε με νοιάζει που έχει συννεφιά σήμερα. Θα βγω να κάνω τη βόλτα μου και να χορτάσω φρέσκο αέρα.

Θα ξεκινήσω από το σταθμό του μετρό Συγγρού Φιξ και θα πάω με τα πόδια ως τη Μητροπόλεως. Θα περιπλανηθώ στα σοκάκια της Πλάκας, θα χαζέψω τα τουριστικά και τον κόσμο που σε αυτό το σημείο της πόλης, κινείται  πιο αργά και ήρεμα. 

Θα κοντοσταθώ στο Μνημείο του Λυσικράτη, που χτίστηκε το 335 π.Χ. Είναι ωραίο αυτό το "άνοιγμα" στην Πλάκα και σου δίνει και μια φανταστική θέα του βράχου της Ακρόπολης. Θα συνεχίσω να περπατάω στο πλακόστρωτο, θα απολαύσω τη διαδρομή αλλά σιγά σιγά θα σκέφτομαι τον προορισμό: Starbucks, Μητροπόλεως 80. Έχω κάτι λίγα διαβάσματα να κάνω (μεταπτυχιακό γαρ) οπότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν εκεί. Και ευτυχώς, δεν είναι μόνο ο χώρος που ενδείκνυται για μελέτη αλλά και οι γεύσεις των Starbucks που θα μου κρατήσουν μοναδική συντροφιά.

Έμαθα ότι υπάρχουν δύο σκανδαλιστικές επιλογές Latte για περιορισμένο χρονικό διάστημα και θέλω να τις δοκιμάσω! Η μια επιλογή είναι ο νέος Salted Toffee Macadamia Latte, ένας ισορροπημένος συνδυασμός εκλεκτού espresso, γάλακτος στον ατμό με σιρόπι ξηρών καρπών και επικάλυψη σαντιγί και sauce αλμυρής καραμέλας! 
 
Η άλλη επιλογή είναι ο Burnt Caramel Latte που επέστρεψε! Πλούσιος espresso που «παντρεύεται» με βελούδινο γάλα και σιρόπι καμένης καραμέλας. Στην κορυφή, ως πραγματικός βασιλιάς, φορά ένα στέμμα φτιαγμένο από σαντιγί και sauce καμένης καραμέλας.

Πραγματικά δε ξέρω τι θα επιλέξω. Τώρα που το σκέφτομαι, μπορεί απλά να πιώ έναν διαβάζοντας και να πάρω ακόμα έναν για το χέρι και την επιστροφή. Αυτό θα γίνει! Γυρνώντας, θα κάνω τη βόλτα μου με τον Latte των Starbucks στο χέρι. 

Λογικά, μέχρι να φτάσω στο μουσείο της Ακρόπολης θα τον έχει πιει. Η βόλτα μου θα κλείσει ανάμεσα στις Καρυάτιδες. 

Όμορφη Πλάκα, όμορφη Αθήνα.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.