Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

To top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.


Μαριέτα Χριστοπούλου

*Τη Δευτέρα, η Χρύσα πήγε Πειραιά

Θα ξεκινήσω τη βόλτα μου με μια στάση στο Glou Premium Cafe (Λεωφ. Γρηγορίου Λαμπράκη 101). Είναι σφηνωμένο ανάμεσα σε εμπορικά καταστήματα. Η αυλή του είναι πάρα πολύ ωραία, θυμίζει γαλλικό μπιστρό ή αρχοντικό. Αν θες να κάτσεις μέσα κυριαρχεί το ξύλο και νιώθεις και ένα τσακ παραπάνω χλιδή. Έχει και έναν Πύργο του Άιφελ σε καδράκι εννοείται και κάπως έτσι φτιάχνεις ένα μικρό Παρίσι στην Αθήνα.

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα διάβασε

Η πείνα μου είναι πνευματική. Δεν χορταίνω βιβλία. Για αυτό θα κατέβω μέχρι την Μασσαλίας, στο μικρό και τόσο γεμάτο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Παπαδόπουλος, όπου συνήθως πηγαίνω με την μικρή μου κόρη. 
Δεν θα δω τα παιδικά (όρκο δεν παίρνω), θα ξεφυλλίσω τη νέα τους σειρά, τα Μικρά Διαχρονικά. Βιβλία με κείμενα σημαντικά μεγάλων στοχαστών, πρωτοπόρων, ριζοσπαστών και οραματιστών που οι ιδέες τους συγκλόνισαν τις κοινωνίες, αναστάτωσαν τα πολιτισμικά δεδομένα της εποχής τους και διαμόρφωσαν τον κόσμο όπως τον ζούμε σήμερα. 

*Την Τετάρτη, η Λένα πήγε Μαβίλη

Μετά το καφεδάκι, τι θα έλεγες να περάσουμε στο γλυκό; Ακριβώς δίπλα στον "Κύριο", στην συμβολή των οδών Σούτσου (9) και Δορυλαίου, στεγάζεται ο"Μικές". Το συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο δύσκολα θα σου περάσει απαρατήρητο για 2 βασικούς λόγους. Πρώτον, βρίσκεται στην ίδια ακριβώς θέση από το 1956, δηλαδή, εδώ και πολλάαααα χρόνια. Δεύτερον, είναι φημισμένο για τα ΠΕ-ΝΤΑ-ΝΟ-ΣΤΙ-ΜΑ γλυκά του, που έχουν αποκτήσει μανιώδεις θαυμαστές -και, πίστεψέ με- καθόλου άδικα. Μία δοκιμή θα σε πείσει άλλωστε.

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα το έριξε στο περπάτημα

Θα ξεκινήσω από το σταθμό του μετρό Συγγρού Φιξ και θα πάω με τα πόδια ως τη Μητροπόλεως. Θα περιπλανηθώ στα σοκάκια της Πλάκας, θα χαζέψω τα τουριστικά και τον κόσμο που σε αυτό το σημείο της πόλης, κινείται  πιο αργά και ήρεμα. 
Θα κοντοσταθώ στο Μνημείο του Λυσικράτη, που χτίστηκε το 335 π.Χ. Είναι ωραίο αυτό το "άνοιγμα" στην Πλάκα και σου δίνει και μια φανταστική θέα του βράχου της Ακρόπολης. Θα συνεχίσω να περπατάω στο πλακόστρωτο, θα απολαύσω τη διαδρομή αλλά σιγά σιγά θα σκέφτομαι τον προορισμό: Starbucks, Μητροπόλεως 80. 

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ μιλάει για τα Εξάρχεια με αποδείξεις

Απόδειξη 2η: Τσιν τσιν (Κιάφας 6). Το απόλυτο (κοκτείλ;) μπαρ της περιοχής, που μπορεί να «μιλήσει» σε όλες τις ηλικίες. Και σε ποιον δεν αρέσουν τα καθαρά ποτά, η μπαρόκ διακόσμηση και η ατμοσφαιρική retro μουσική οεο;
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ