Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Βόλτα με τζαζ και au revoir

Η Μαριέτα ταξιδεύει στο χρόνο!


Μαριέτα Χριστοπούλου

Τελευταία Πέμπτη του Μαρτίου σήμερα και θα την περάσω κάπως διαφορετικά. Θα κάνω ταξίδι στο χρόνο! Το πρώτο και δυνατό μου όπλο, είναι ένα βιβλίο. Θα ξεκινήσω, λοιπόν, να διαβάζω την "Τζαζ του Δολοφόνου" του Ray Celestin.  Eμπνευσμένο από αληθινή ιστορία (μπρρρ), θα με ταξιδέψει στη Νέα Ορλεάνη του 1919. 

Στις 12:15 το βράδυ της επόμενης Τρίτης, σκοπεύω να περάσω πάνω από τη Νέα Ορλεάνη. Όντας απέραντα σπλαχνικός, θα κάνω σε εσάς τους ανθρώπους μία μικρή πρόταση: Έχω μεγάλη αδυναμία στη μουσική τζαζ. Ορκίζομαι σε όλους τους διαβόλους του Κάτω Κόσμου πως θα χαρίσω τη ζωή σε όλους εκείνους, στα σπίτια των οποίων θα ξεφαντώνει μία ορχήστρα τζαζ την ώρα που μόλις ανέφερα. Ένα πράγμα είναι βέβαιο: ορισμένοι από εσάς, που δεν θα ακούνε τζαζ το βράδυ της Τρίτης, θα νιώσουν πάνω τους βαρύ τον πέλεκυ.

Θα δυσκολευτώ πολύ να ξεκολλήσω από τις σελίδες αλλά θα πω τελικά ένα προσωρινό "Au revoir" από την Πατησίων. Από τη Νέα Ορλεάνη, θα βρεθώ στην Αθήνα του '60 και σε αυτό το αγαπημένο στέκι, για να πιώ τον καφέ μου. «Σημαντικό και σπάνιο δείγμα διαμόρφωσης εσωτερικού χώρου του ύστερου μοντέρνου κινήματος στην Ελλάδα». Έτσι μνημονεύει αυτό το μαγαζί, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Αν δεν έχεις έρθει ποτέ, έλα μαζί μου, παρεά!

Και αφού πιούμε το καφεδάκι μας και πέσει ο ήλιος, θα βρεθούμε στο Jazz in Jazz. Ναι, το παραδέχομαι... ξαναδιάβασα μερικές σελίδες του Celestin, έχω επηρεαστεί. Αλλά, σε καλό θα μας βγει! Το συγκεκριμένο ιστορικό μπαρ της Αθήνας, είναι ιδανικό για να κλείσει μελωδικά η βραδιά μας, με ιδιαίτερες μουσικές, σε ένα μοναδικό περιβάλλον. 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου