Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

To top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.


Μαριέτα Χριστοπούλου

*Την Δευτέρα, η Ελβίρα πήγε σε αγαπημένα μέρη
Κατηφορίζω, λοιπόν, Συγγρού και περπατάω στα στενά γύρω από το Πανεπιστήμιο και θυμάμαι. Από την κασερόπιτα στο Γρηγόρη μέχρι τον καφέ στο βαζάκι στη Βανίλια, το άγχος για την εξεταστική και τη χαλάρωση στο αίθριο. Those were the days που λέει και το τραγούδι! Αλλά το ταξίδι στο χρόνο μου άνοιξε την όρεξη! Και η λύση είναι κοντά, στον πεζόδρομο της Γ.Ολυμπίου για την ακρίβεια, στο αγαπημένο Κουκάκι. Τη γειτονιά που εμείς οι Παντειακοί είχαμε αγαπήσει πριν αρχίσει να ζει τις δόξες των τελευταίων ετών. 

*Tην Τρίτη, η Αλεξάνδρα ψώνισε δώρα
Θα γυρίσω αργά στο σπίτι και για μπαλαντζάρω τόσο πνευματισμό και ενσυνειδητότητα, θα ασχοληθώ με τα δώρα που εκκρεμούν. Βραδιάτικα; Πότε άλλοτε; Θα μπω στο e-shop του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, και θα επιλέξω κάτι τέλειους plexi-glass δίσκους εμπνευσμένους από τα φυτά των Κυκλάδων (σχεδιασμός Klimentini), μια λαμπάδα με κυκλαδικό ειδώλιο, μια επτραπέζια διακοσμητική καρδιά από λευκό μάρμαρο (σχεδιασμός On Entropy) και πολύχρωμα παιχνίδια από μαλακό ύφασμα (σχεδιασμός PCM Design).

*Την Τετάρτη, η Λένα πήγε Documenta 14
Σε πλατείες και σινεμά, σε μουσεία και βιβλιοθήκες, σε πάρκα και κήπους, σε ωδεία και δρόμους, σε θέατρα και γκαλερί, σε χώρους Πανεπιστημιακούς και Αρχαιολογικούς η Σύγχρονη Τέχνη γιορτάζει. Στην Αθήνα!
Ε, όχι, δεν μπορώ να είμαι απούσα. Ούτε κι εσύ, όμως. Η Documenta 14, μια έκθεση που μεταμόρφωσε την πόλη μας σε μια τεράστια γκαλερί, και που για πρώτη φορά ταξιδεύει μακριά από την "έδρα" της, το Κάσσελ της Γερμανίας, δεν γίνεται παρά να σε κάνει κι εσένα, όπως κι εμένα και όλους μας, φανατική φίλη και οπαδό.

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα έκανε στάση στη Χαλκίδα
Μιας και θα φτάσω γύρω στις 2-3 μ.μ., το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξω θα είναι το φαγητό. Τι να τσιμπήσω μέρα που είναι; Την απάντηση θα τη βρω στο Μεζεδοπωλείο της Αργυρώς (Αρεθούσης 119). Εντάξει, μπορεί να μην έχει θέα θάλασσα όμως οι μεζέδες εδώ είναι καταπληκτικοί και άκρως οικονομικοί. Η πέτρα στον τοίχο κάνει τον χώρο ζεστό και  ο χειρόγραφος κατάλογος σε κάνει αμέσως να νιώσεις άνετα και οικεία. Η ρεμπέτικη μουσική σε ταξιδεύει και κοίτα να δεις, πριν καν φτάσω στο χωριό νιώθω μακράν πιο ξεκούραστη. 

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ έγραψε από τη Χίο
Σου γράφω λοιπόν από τη Χίο, ενώ απολαμβάνω ένα επίσης μοσχοβολιστό cappuccino (προς το παρόν τουλάχιστον) στο all day καφέ/μπαρ OZ Cocktail Bar (Στοά Φραγκάκη, Απλωταρία), περιμένοντας με ανυπομονησία να σκοτεινιάσει λιγάκι, όπου θα επιστρέψω και πάλι εδώ για να καταναλώσω όσα περισσότερα negroni μπορώ από τα χεράκια των καταπληκτικών και ταλαντούχων bartender, Γιώργου Σταματελόπουλου και Γιάννη Μηλιώτη. Βέβαια, δεν θα παραλείψω να δοκιμάσω και το καινούργιο κοκτέιλ του βραβευμένου Ιάκωβου Κωσταντά (μία συνταγή με βάση το Cardhu Amber Rock εμβαπτισμένο με σύκο), ο οποίος πρόσφατα έφτασε στην ημιτελική φάση σε ένα από τους πιο απαιτητικούς και σημαντικότερους διαγωνισμού, το World Class 2017 (μα πόση περηφάνεια πια;).
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Θετικά τα νέα για την υγεία του - Ανταποκρίθηκε σε οδηγίες γιατρών

Παραμένει στη ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη έναν μήνα μετά την ανακοπή

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε