Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Στην Αίγινα, στο Κουκάκι και στην Αγία Ειρήνη

Μια πρώην..."πριγκίπισσα", μ' ένα σουβλάκι- καλαμάκι κι ένα cocktail.


Λένα Γρηγορίου

Πάσχα τέλος, και δεν ξέρω εσύ, αλλά η αφεντιά μου, πολύ βαριά το πήρα το θέμα. Διότι ότι και να πεις, άλλο Αίγινα (ναι, εκεί ήμουν) με την Πέρδικα, την Αιγινήτισσα, την Αφαία της, τα ωραία της και τις ομορφιές της κι άλλο το... γραφείο. Γι’ αυτό σήμερα, χαρά Θεού, μέρα ανοιξιάτικη, δεν θα με πάρει από κάτω και θα κάνω οπωσδήποτε την καθιερωμένη (πια) βόλτα μου, της Τετάρτης.

Όπως σου έχω πει, γεννήθηκα στο Παγκράτι. Μεγάλωσα, όμως, στο Κουκάκι. Εκεί έκανα τις πρώτες μεγάλες μου βόλτες και θυμάμαι πως από πιτσιρίκι τρελαινόμουν να είμαι στους δρόμους και να ανακαλύπτω κρυψώνες και "χαζέματα".

Έπαιζα μήλα, κρυφτό, πήδαγα φωτιές τ' Αη Γιαννιού, είχα φίλο τον παγωτατζή, κολλητό τον περιπτερά που με κερνούσε τσίχλες και με φώναζε "πριγκίπισσα" και κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ έλεγα δυνατά αυτό που ένιωθα: "Ζω στην ωραιότερη πόλη του κόσμου".

Τώρα μεγάλωσα... Δεν μένω πια στο Κουκάκι, δεν παίζω, δεν πηδάω φωτιές, δεν έχει παγωτατζή και περιπτερά. Στην καινούργια μου γειτονιά, κανείς δεν με φωνάζει πια "πριγκίπισσα", όμως εξακολουθώ να νιώθω πως, ναι, ζω στην ωραιότερη πόλη του κόσμου. Γι’ αυτό, ιδιαίτερα κάποιες άχαρες μέρες σαν τη σημερινή, τρελαίνομαι να την παίρνω αγκαλιά! Και να μη χορταίνω να την περπατάω, να την ψάχνω, να την ξανά-ανακαλύπτω, να την αγαπάω απ' την αρχή.

Σήμερα, Τετάρτη, άχαρη μέρα και "μεσαία", θα πάω βόλτα στο Κουκάκι μου. Στο απολύτως μεταλλαγμένο Κουκάκι μου! Εκεί, τρία στενά από το Ηρώδειο, στη Δράκου, στον αριθμό 18, είναι το Kalamaki BAR και με περιμένει για χειροποίητο σουβλάκι-καλαμάκι. Εγώ το θέλω κλασσικό, εσύ μπορεί να το προτιμάς με χαλούμι και μανιτάρια. Περί ορέξεως... Σουβλάκι ελληνικό και αδιαπραγμάτευτο, λοιπόν, και θα κατηφορίσω περπατώντας ως την αγαπημένη Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Εκεί, ανάμεσα σε μουσικές ανακατεμένες με γέλια, ήχους από σέικερ και μυρωδιές από άφιλτρα στριφτά, λέω να πιώ ένα ποτάκι και να χαλαρώσω. Το ZAF, εκεί, (στην Αθηναΐδος) είναι το ιδανικό μέρος… Εκεί ανακάλυψα το GoodFellas, ένα cocktail μαγικό! Drambuie, κανέλα, πορτοκάλι, angostura bitter και lime. Σου το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Ξέρω πως με τις μουσικές, τα χρώματα και τη χαλαρότητα του ZAF θα τελειώσω έτσι όπως θέλω τη μέρα μου και θα προσαρμοστώ απολύτως στην επιστροφή!

Ως την επόμενη Τετάρτη, φιλιά.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30