Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Κρουαζέτ, το φεστιβάλ κι εγώ

Η Λένα σήμερα πάει Κάννες! Μέσω TV5!


Λένα Γρηγορίου

Αγαπώ πολύ το σινεμά. Το ξέρεις, το έχεις εμπεδώσει πιά, τόσες βόλτες που έχουμε κάνει μαζί σε ταινίες και σε κινηματογραφικές αίθουσες. Άρα , δεν θα απορήσεις που σήμερα θα σου πω πως πάω Κάννες!  Μάλιστα, στη γαλλική Ριβιέρα, στο  κινηματογραφικό φεστιβάλ που ξεκινάει σήμερα, παρακαλώ, και που πρόεδρος του είναι ο  αγαπημένος Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ!

Ρωτάς πώς θα πάω: Μα, μέσω TV5 , φυσικά. Από σήμερα και για όσο θα διαρκεί το φεστιβάλ (17-28 Μαίου), σε απ'ευθείας μετάδοση από την Κρουαζέτ, θα μπορώ να δω υποψήφιες και βραβευμένες ταινίες, αλλά και συνεντεύξεις- παρουσιάσεις μεγάλων προσωπικοτήτων  του γαλλικού σινεμά. Θα είναι σαν να έχω ένα καθημερινό ραντεβού με τους σταρ και όλους τους διάσημους που θα βρίσκονται στην Κρουαζέτ.

Σήμερα το απόγευμα για παράδειγμα, ποιον νομίζεις πως θα δω; Toν Ζαν Λουί Τρεντινιάν! Αυτόν τον μαγικό ηθοποιό, τον μυστηριώδη και μοναχικό άνδρα, τον πρωταγωνιστή του  Γαβρά, του Λελούς , του Μπερτολούτσι, του Τρυφώ, του Κισλόφσκι, του Χάνεκε. Και ΟΚ, μπορεί η θρυλική ταινία "Ενας άντρας μια γυναίκα"που πρωταγωνιστούσε αυτός και η Αννουκ Αιμέ  να γυρίστηκε το '66, αλλά πες μου αν δεν γίναμε κουρέλια απ' το κλάμα όταν την είδαμε 20 χρόνια μετά κι αν δεν πέσαμε ξερές μ' αυτόν τον άντρα!

Θυμήσου τον και στο Ζ και στον Κονφορμίστα. Υπέροχος.
Πρόσφατα τον είδα  και στην "Αγάπη", τη συγκλονιστική ταινία του Χάνεκε. Μαγεύτηκα. Και , κάθε φορά που τον βλέπω,  σκέφτομαι πως αυτός ο άνθρωπος, με το μελαγχολικό βλέμμα και το ανεπαίσθητο χαμόγελο, έχει ζήσει και την άγρια  δολοφονία της κόρης του (από τον μανιακό σύζυγο της).

Δεν ξέρω αν θα μιλήσει γι αυτό στην αποψινή συνέντευξη του , στο TV5. Ό,τι κι αν πει,όμως, εγώ θα το απολαύσω. Α, και να σου πω, πως το... ραντεβού με Κάννες είναι κάθε μέρα στις 19.30.
Ως την επόμενη Τετάρτη, φιλιά πολλά!

europe.tv5monde.com

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου

CELEBS

Eurovision: Πλήθος επωνύμων στο αποχαιρετιστήριο πάρτι για τη Μαρίνα Σάττι

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε live το Zari κι αποθεώθηκε