Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια βουτιά στο… μέλλον

H Κέλλυ, υπό την σκιά της Frida, σκέφτεται το "αύριο".


Κέλλυ Νόβακ

Δεν ξέρω πώς τα πας με τις προβλέψεις, τα αστρολογικά και το μέλλον. Προσωπικά, είμαι φαν του «άγνωστου». Δεν με απασχολεί τι μου επιφυλάσσει το αύριο, καθώς θεωρώ ότι δεν θα είμαι ποτέ προετοιμασμένη γι’ αυτό. Παρόλα αυτά, υπάρχει και υπήρχε πάντα μια «ελκυστική φύση» στο θέμα «Μέλλον» από το ανθρώπινο είδος. Το άγνωστο μέρος του μέλλοντος είναι σίγουρα attractive και τις τελευταίες δεκαετίες με την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, ερχόμαστε όλο και ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό.

Πώς το φαντάζεσαι εσύ όμως το μέλλον; Αν, δεν έχεις καμία απάντηση στο ερώτημα αυτό, no worries γιατί πρόκειται να την βρεις σύντομα. Μέσα από την βόλτα μας θα γίνει αυτό. Ναι. Προετοιμάσου ψυχολογικά, γιατί η καθιερωμένη μας βόλτα πρόκειται να είναι άκρως εκπαιδευτική και σίγουρα διασκεδαστική.

Φύγαμε λοιπόν, για το πιο ενδιαφέρον φεστιβάλ των ημερών! Το 13th Athens Digital Arts Festival ξεκίνησε χθες και η φετινή θεματική του είναι, τι άλλο; Το μέλλον. Ή καλύτερα το μετα-μέλλον aka #PostFuture. Το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας λοιπόν, επιδιώκει να εξερευνήσει το μέλλον της ψηφιακής κουλτούρας, ενώνοντας τα όρια ψηφιακού και πραγματικού, αλλά και ανακαλύπτοντας τις επιπτώσεις του φουτουριστικού τρόπου ζωής στις διαφορετικές πτυχές της σύγχρονης καθημερινότητας. Η 13η διοργάνωση του φεστιβάλ υπόσχεται να παρουσιάσει μια σειρά πρωτοποριακών έργων. Να, ξέρεις έχω ήδη τσεκάρει φωτογραφίες και βιντεάκια στο Instagram από το φεστιβάλ, οπότε γνωρίζω ήδη ότι αυτό που πρόκειται να αντικρύσω σήμερα είναι σχεδόν…. εξωπραγματικό!

https://www.instagram.com/p/BUPEaswhpUS/?tagged=postfuture

https://www.instagram.com/p/BUNAH2Hgu8s/?tagged=postfuture

Εξωπραγματική είναι και η εξέλιξη της ζωής στον Πειραιά που απ’ ότι φαίνεται από την «ολική αναδόμηση» που κάνει δήμος και δημότες σε αυτόν, πρόκειται να είναι το… μέλλον της βραδινής και all day διασκέδασης των Αθηναίων! Η πιο πρόσφατη προσθήκη του το επιβεβαιώνει εξάλλου και «γιορτάζει» τον θαυμάσιο καιρό που έχει η χώρας μας 9 μήνες τον χρόνο, δημιουργώντας μια από τις πιο αξιοπρόσεκτες και ξεχωριστές αυλές στην Αθήνα.

Το θαυμάσιο CHE (Kαραϊσκου 151, Πειραιάς) τα «λέει» όλα από μόνο του, από την στιγμή που αντικρύσει κανείς το τεράστιο γκράφιτι της Frida Khalo στον τοίχο της αυλής. Προβλέπω λοιπόν, το μέλλον και λέω από τώρα ότι το εν λόγω mural θα γίνει ένα από τα πιο πολυφωτωγραφημένα μέρη της Αθήνας, αν δεν είναι ήδη δηλαδή -είδες αυτό ξέχασα να το τσεκάρω στο Instagram! Και με ακόμη περισσότερη σιγουριά, προβλέπω ότι θα γίνει το στέκι πολλών Αθηναίων και όχι μόνο Πειραιωτών, καθώς το εκπληκτικό ντεκορασιόν του μαγαζιού δεν είναι το μόνο επίτευγμα των ιδιοκτητών. Το πεντανόστιμο φαγητό του Δημήτρη Φέτση είναι ένα από αυτά, καθώς σε μεταφέρει κάπου προς Λατινική Αμερική μεριά (δοκίμασε οπωσδήποτε το Guacho de mariscos με καλαμάρι, χταπόδι, μύδια, καψαλισμένο πεκορίνο και μαύρο χούμους, το Black Angus με butter miso, καπνιστή πάπρικα, και πατάτες ψημένες στα κάρβουνα αλλά και τα «πατροπαράδοτα tacos). Φυσικά, η λίστα με τα κοκτέιλ είναι ένα ακόμη από τα πράγματα που μαρτυρούν την επιτυχία του μαγαζιού (βλ. το Night of the living dead).

Υπό την σκιά της Frida λοιπόν, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το να αναλογιστώ για το «αύριο» ή πολύ απλά να απολαύσω το παρόν, παρέα με ένα κοκτέιλ στο χέρι. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

FITNESS

10 συμβουλές που σίγουρα χρειάζεσαι αν είσαι κι εσύ fitness newbie

Ο δεκάλογος της αρχάριας στη γυμναστική, για να πάνε όλα καλά

CELEBS

Καίτη Γκρέυ: Πήρε εξιτήριο μετά από έναν μήνα νοσηλείας

Διέψευσε τα προγνωστικά η λαϊκή ερμηνεύτρια, που θα γίνει 100 ετών τον Μάιο

BLOGS

Τα βραβεία του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Στις 17 Μαρτίου απονεμήθηκαν τα βραβεία του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.