Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

To top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα, η Ελβίρα ταξίδεψε με... πιάτα

Για σήμερα σου προτείνω το A little taste of home που είναι στη Δεκελέων 3, στο Γκάζι. Για να ξέρεις, το έφτιαξαν ο Ahmad και ο σεφ Zouhir, Βεδουίνοι από την Παλμύρα της Συρίας και εδώ θα φάμε σαν πραγματικοί «ταξιδιώτες» του κόσμου και των γεύσεων. Δυσκολεύομαι να διαλέξω, αφού όλα μου ακούγονται και μου φαίνονται λαχταριστά, αλλά σήμερα λέω να δοκιμάσω σιγοψημένο αρνάκι με κους κους δηλαδή Ταζίν, όπως το λένε οι Βέρβεροι της Βόρειας Αφρικής. Αν εσένα δεν σε «ψήνει» το αρνάκι, σου προτείνω φαλάφελ ή Χουνκιάρ Μπεγιεντί, κοκκινιστό αρνάκι φτιαγμένο με τουρκική συνταγή που λέγεται ότι πρωτοφτιάχτηκε για το Σουλτάνο Μουράτ Δ’. 

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα πήγε θερινό σινεμά

Όλοι εσείς που στη γειτονιά σας βρίσκεται ένα θερινό σινεμά με θέα Ακρόπολη, να ξέρετε, ζηλεύω λιγάκι.
Δεν σκάω όμως κιόλας γιατί η δική μου γειτονιά έχει να υπερηφανεύεται για το σινεμά της το θερινό, που λέγεται Σινέ Πετρούπολις, και είναι εντελώς ερωτεύσιμο- με τα γιασεμιά του, το μπαρ με τα νάτσος και τις μπύρες, το ευγενικό προσωπικό του. Και τις ταινιάρες του!

*Την Τετάρτη, η Λένα έστριψε Λεμόνι

Στην Ηρακλειδών στο νούμερο 22 είναι το Λεμόνι. Από εκεί θα ξεκινήσω, νωρίς το απόγευμα, τη σημερινή μου βόλτα. Ξέρω πως θα βρω εκεί και βιβλία και περιοδικά που θα μπορέσω να τα ξεφυλλίσω και να τα ψάξω με την ησυχία μου. Σε μια υπέροχη αναπαυτική πολυθρόνα στην αυλή. Θέλω ν’ αγοράσω Thomas Wolfe, το «Γύρνα σπίτι άγγελε μου», εκδόσεις Μεταίχμιο.

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα βγήκε Καλλιθέα

Πρώτη στάση, στο Παραδοσιακό καφενείο 1968 (Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου 99)! Το όνομα του, από το Μάη του '68. Φιλοσοφικά μανιφέστα, ζεστασιά, ένας καθρέφτης από το παρελθόν, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό για πρωινό καφέ με νοσταλγία. Νομίζω ότι εδώ είναι το κατάλληλο μέρος, να πιω τον τελευταίο ελληνικό καφέ της σεζόν!

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ ήπιε Los Tromos Baoulos

Δεν νομίζω να έχω πάει ποτέ στο 7 Jokers (Bουλής 7, Αθήνα) και να το έχω πετύχει άδειο. Είναι τόσα πολλά χρόνια από τα αγαπημένα στέκια των Αθηναίων που είτε πας Σ/Κ, είτε καθημερινή πάντα θα βρεις κόσμο να απολαμβάνει τις «υπηρεσίες» των 7 jokers! Σήμερα και εγώ αυτό θα κάνω και στον μικρό μεν, αλλά εκπληκτικό δε χώρο του μπαρ θα καταναλώσω όσα περισσότερα “Los Tromos Baoulos” κοκτέιλ μπορώ γιατί είναι τα αγαπημένα μου! Οκέι, υπερβάλλω. Άντε να πιώ, δύο. Ποιος έχει λεφτά για παραπάνω…

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;