Με την Priscilla στην Ακαδημία Πλάτωνος - AllYou.gr

Search

Με την Priscilla στην Ακαδημία Πλάτωνος

Ένα urban πικ νικ και ένα road trip μέσα σε μία μόνο μέρα! 

19 Ιουνίου 2017

Έχεις αισθανθεί ποτέ σαν να είσαι επισκέπτης στην πόλη σου; Να σου μιλάει κάποιος φίλος ή φίλη για ένα μέρος που πήγε στην Αθήνα και να συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις πάει ποτέ λες και πρόκειται για τη Λαπωνία; 

Εμένα μου συνέβη όταν μία φίλη μου είπε για την Ακαδημία Πλάτωνος. Και αντιλήφθηκα ότι πρόκειται για ένα μέρος στο κέντρο σχεδόν της Αθήνας που δεν είχα πάει ποτέ. Ε αυτό δεν μπορούσα να το αφήσω να περάσει έτσι! Έκανα την ψακτική μου λοιπόν και είμαι έτοιμη να σε πάω Ακαδημία Πλάτωνος

Πρώτα, όμως, θα κάνουμε μία στάση στο Frenz (Λεωφόρος Αθηνών 104), ένα μικρό café δίπλα στο Χρηματιστήριο για να προμηθευτούμε όλα τα απαραίτητα! Θα διαλέξουμε ό,τι θέλουμε από σάντουιτς, τυρόπιτες, wraps, πίτσες και σκέφτομαι αντί για καφέ να πάρουμε smoothies Banana blast και Pina Colada! 

Με λίγη τύχη, ο ουρανός θα παραμείνει καθαρός (ή έστω θα τη γλυτώσουμε με λίγη συννεφιά μόνο) και εμείς θα κάνουμε ένα κανονικότατο urban πικ νικ στον αρχαιολογικό χώρο. Εδώ ίδρυσε ο Πλάτωνας την περίφημη Ακαδημία του το 387 π.Χ., εδώ έμαθε φιλοσοφία ο Ξενοκράτης και ο Αριστοτέλης. Εδώ κι εμείς θα διαλέξουμε το κατάλληλο σημείο για να απολαύσουμε τα καλούδια μας, δίπλα στο γυμνάσιο, στο περίστυλο κτίριο ή απλά κάτω από τα δέντρα, αφού ο χώρος είναι καταπράσινος. 

aoaffpriscila.jpg

Και η μέρα θα τελειώσει κινηματογραφικά, γιατί το Athens Open Air Festival έρχεται την Ακαδημία Πλάτωνος με τις «Περιπέτειες της Priscilla, Βασίλισσας της Ερήμου». Μία «εξωτική» road trip movie για 3 τρανς που ξεκινούν να διανύσουν την έρημο της Αυστραλίας με ένα ετοιμόρροπο λεωφορείο για να εμφανιστούν σε ένα κέντρο στη μέση του πουθενά. Για να ξέρεις έχει κερδίσει και Όσκαρ για τα κουστούμια (άκρως λογικό!) αλλά το καλύτερο είναι ότι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι ο Hugo Weaving, ο Terence Stamp και ο (αγαπημένος μου) Guy Pearce! Α, μην το ξεχάσω, η είσοδος είναι ελεύθερη! Ακολούθησε το allyou στο Instagram!