Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Βόλτα στο λιμάνι

…με διαχρονικά burgers, διαχρονικά ποτά και διαχρονικά βιβλία!


Ελβίρα Δρακάκη

Kαλοκαίριασε για τα καλά. Λέω, λοιπόν, σήμερα να πάω κατά το λιμάνι! Πειραιά, λέω να κατέβω. Θα έρθεις μαζί μου; Έλα, πάμε!

Πρώτη στάση το Λιοντάρι, γνωστό και ως Porto Leone στη μύτη του Πειραιά, πίσω από το Χατζηκυριάκειο. Είναι το καφέ που αγκαλιάζει το ομώνυμο μνημείο που φυλάει την είσοδο του λιμανιού. Από εδώ απολαμβάνω τη θέα στη θάλασσα, χαζεύω τα καράβια που έρχονται και κάνω σχέδια με ποιο θα ήθελα να φύγω το καλοκαίρι. 

Χαιρετάω τους επιβάτες και διαβάζω μερικές σελίδες από το βιβλίο που έχω μαζί μου. Εντάξει, το έχω ξαναδιαβάσει αλλά πάντα μου αρέσει να ξαναδιαβάζω αγαπημένα βιβλία, γιατί νιώθω σαν να ξανασυναντώ παλιούς φίλους. 

Αυτή τη φορά το reunion μου είναι με το «Αυτό» του Στίβεν Κινγκ. Σου φαίνεται πολύ pop culture; Πίστεψέ με, όμως, αξίζει και το βιβλίο δεν είναι ακριβώς θρίλερ. Θρίλερ είναι η ομώνυμη ταινία, που βγαίνει στα σινεμά το Σεπτέμβριο και έκανε ήδη πάταγο τις προηγούμενες ημέρες, αφού το επίσημο τρέιλερ έσπασε τα ρεκόρ στο Youtube με 197 εκατομμύρια hits σε 24 ώρες! Ο τρομακτικός κλόουν Πένιγουάιζ, λοιπόν, ετοιμάζεται να επιστρέψει και σκέφτομαι ότι μάλλον εξαιτίας του δημιουργήθηκε η λεγόμενη «φοβία των κλόουν», που επιστημονικά λέγεται κουλροφοβία (μα πόσα μαθαίνω δευτεριάτικα;).

Αφού πιω τον καφέ μου, λέω να ξεπιαστώ και αποφασίζω να κάνω μία βόλτα στην Πειραϊκή. Ξεκινάω από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων που είναι έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ και συνεχίζω παραλιακά, έχοντας δίπλα μου τη θάλασσα και το αρχαίο Κονώνειο τείχος. Φτάνω μέχρι τη Μαρίνα της Ζέας και επειδή πείνασα από το περπάτημα ανεβαίνω τη Λεωφόρο Φρεαττύδος ως το νούμερο 13 και τον παράδεισο του μπέργκερ! Το Μπαρ-μπεε-κιου είναι κλασικό μπεργκεράδικο με γενναίες μερίδες και θα το τιμήσω δεόντως παραγγέλνοντας το αγαπημένο μου «μπεϊκονέιτορ»!

Το πρόγραμμα δεν τελειώνει εδώ! Η παρέα μου με περιμένει , για ποτό, στο μικρό αλλά θαυματουργό Διαχρονικό (πεζόδρομος Αριστοτέλους 11-13). Το μαγαζί έχει ό,τι ζητήσεις από ουίσκι, ρούμι και τζιν αλλά και πολλά εκλεκτά κρασιά για να διαλέξεις. Παίρνω το ποτό μου, τσιμπολογώ τα συνοδευτικά που σήμερα είναι κριτσίνια, γραβιέρα και κουνουπίδι (είμαι και της υγιεινής διατροφής!) και κλείνω με ένα κομμάτι από τη χειροποίητη σοκολάτα του Γιάννη και του Αδαμάντιου!

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να τελειώσει μία γεμάτη μέρα; 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός