Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Καλοκαίρι, κήπος και... ησυχία

Η Μαριέτα σου δείχνει τρόπους να παλέψεις κι εσύ τον καύσωνα.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Να που ήρθε και πάλι Πέμπτη και είμαι έτοιμη για τη βόλτα μου. Βέβαια, σήμερα δε θα ξεκινήσει νωρίς και ο λόγος είναι γνωστός. Καύσωνας! Οπότε θα ανάψω το κλιματιστικό μου και θα ξεκινήσω να παίρνω τον αέρα μου από το σπίτι. Θα πιάσω στα χέρια μου ξανά το βιβλίο Καλοκαίρι της Edith Wharton. Μ' αρέσει πολύ το εξώφυλλο αλλά και οι σελίδες του, που με ταξιδεύουνσε μια άλλη εποχή. 

Το απόγευμα θα αναζητήσω φυσική δροσιά στο Καφέ στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12). Ξέρεις, αυτή την πράσινη όαση στο κέντρο της Αθήνας. Τι κι αν πριν περάσω το κατώφλι του, έβλεπα αυτοκίνητα, φανάρια και χαμό; Ξαφνικά θα μεταφερθώ σε ένα  κήπο που έχει έκταση 800 τετραγωνικά μέτρα. Όνειρο!

Και αφού δροσιστώ και πάρω την ανάσα μου, θα πάω στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη και τον κινηματογράφο του, για να παρακολουθήσω το αφιέρωμα στον Γάλλο κινηματογραφιστή, Georges-Jean Méliè. Θεωρείται ένας από τους πρώτους σκηνοθέτες στην ιστορία του κινηματογράφου και συνέβαλε σημαντικά στην μετεξέλιξή του από τεχνική σε μία νέα μορφή τέχνης. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει προβολές και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου με συνοδεία ζωντανής μουσικής, που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα, για 8η συνεχή χρονιά.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ