Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα, η Γωγώ ψήφισε πάρκο
Σήμερα λοιπόν προορισμός μου θα γίνει το Πάρκο Γουδή, μια από τις αγαπημένες μου επιλογές λόγω -σχετικά κοντινής- απόστασης και σημείο ραντεβού με μια φίλη που μένει Ζωγράφου. Πρώην στρατόπεδο που μεταμορφώθηκε σε μια κατάφυτη έκταση 49 στρεμμάτων, με λίγη φαντασία μπορεί να σε κάνει να νομίσεις ότι βρίσκεσαι σε ένα Hyde Park σε μικρογραφία, αρκεί να απλώσεις την πετσέτα του πικνίκ σου κάτω από ένα δέντρο και να απολαύσεις τη σκιά των φύλλων και τη θέα στο γρασίδι που απλώνεται γύρω.

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα ήθελε μπλε
Θα ταξιδέψω στο Μπλε του Noel. Όχι πλέον μέσα από τις φωτογραφίες φίλων που το επισκέπτονται ανά τακτά. Χωρίς Ελύτη. Κολλάει εδώ ο Ελύτης; 
Θα πάω να του βάλω μια καρδούλα-like από κοντά. Θα βρεθώ στην ιστορική Στοά Κουρτάκη («αχ, μωρή Αθήνα», sic), στο Noel, στο σχετικά νέο του χώρο, το Μπλε, όπως το λένε οι ιδιοκτήτες του. 
Κάνοντας φόκους στο μπλε τιρκουάζ, θα πάω αλλού. Κούβα; Παρίσι; 
Noel.jpg
Χωρίς εισιτήριο, μόνο με ένα κοκτέιλ στο χέρι.
Θα αφεθώ στην ατμόσφαιρα, που με τους πολυελαίους και τους καθρέπτες της, θα μετατραπεί στη δική μου στρατόσφαιρα. 

*Την Τετάρτη, η Λένα έκανε σχέδια καλοκαιρινά
Με ελληνικό κρασί και δροσερή σαλατούλα  σκοπεύω να «κλείσω» αυτή μου την Τετάρτη. Στο "Αμπιμπάγιο", στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών. Με πολύ χάζι, κουβέντα, μανιτάρια πλευρώτους με ρόκα και το βλέμμα στις… διακοπές που έρχονται!

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα το έριξε στην αγάπη
Και αφού δροσιστώ και πάρω την ανάσα μου, θα καταλήξω στον Μικρόκοσμό μου. Ξέρεις αυτόν τον κινηματογράφο στη Συγγρού, που δεν προβάλλει μια από τα ίδια. Σήμερα, θα δω το "Σημασία Έχει να Αγαπάς (L' Important c' Est d' Aimer)"  του Αντρέι Ζουλάφσκι. Ένας δευτεροκλασάτος φωτορεπόρτερ, ο οποίος δουλεύει για έναν γκάνγκστερ, ερωτεύεται μιαν ηθοποιό ερωτικών ταινιών που είναι παντρεμένη με έναν εκκεντρικό κινηματογραφόφιλο. Σημασία έχει να αγαπάς...

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ έκανε βουτιά
Κάτω από το καλοκαιρινό μου φορεματάκι θα φοράω μαγιό, να ξέρεις! Γιατί από αυτή την εβδομάδα και για κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, θα μπορώ και εγώ και εσύ να δροσιζόμαστε στα… καταγάλανα νερά της πισίνας του Hilton! Δεν πρόλαβες να πας το πρωί για μπάνιο, γιατί δούλευες; No, worries, γιατί το Hilton… δουλεύει για εμάς από τις 21.00 μέχρι τη 01.00, με σκοπό να κάνουμε την δροσιστική βουτιά μας στην όμορφη πισίνα και να πιούμε τα δροσιστικά μας κοκτέιλ, στο μπαρ! Η είσοδος έχει μόλις 10€, οπότε θα την… περάσω χάρμα αλλά και οικονομικά!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός