Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια «Αυλή», ένας Κήπος, μια παράσταση, ένα βιβλίο

H Λένα… κατασκηνώνει στην Αυλή (που αγαπάει), περιμένει (πώς και πώς) να βρεθεί στον Κήπο της Πειραιώς 260 και γοητεύεται από τη Τζότζο Μόις.


Λένα Γρηγορίου

Λίγο η «Μέδουσα», που ευτυχώς ήταν περαστική, λίγο όλα τα μαντάτα που καθημερινά τα αξιολάτρευτα Δελτία Ειδήσεων φροντίζουν να μας μεταφέρουν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, λίγο το κυκλοθυμικό του χαρακτήρα μου, δεν μπορώ να σου πως έχω περάσει και τις πιο όμορφες μέρες μου!

Γι' αυτό σήμερα, κανονίσαμε με τις κολλητές μου να βρεθούμε και να τα πούμε σε στέκι πολυαγαπημένο και να… τα δώσουμε όλα.

Έχουμε καιρό να βρεθούμε και είπαμε να μην το καθυστερήσουμε κι άλλο, γιατί καλοκαιριάτικα όλο και κάπου θα πάει η κάθε μια μας και θα μας πάρει φθινόπωρο. Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά ο κοινωνικός σχολιασμός δεν περιμένει!

Θα βρεθούμε στην ΑΥΛΗ, την πολυαγαπημένη μας, με τις χρωματιστές καρέκλες τα υπέροχα (σπιτικά, παρακαλώ) κουλουράκια, τον τέλειο καφέ, και πολλά πολλά άλλα πεντανόστιμα, που όμως εμείς σήμερα δεν θα χαρούμε λόγω ώρας (!), πού αλλού, στο Κουκάκι. Στη Γεωργίου Ολυμπίου 4, στο στέκι μας.

Θα είναι ενα πρωινό με πολύ χρώμα, πολλή κουβέντα, πολύ καφέ και πολλά κουλουράκια! 

Μετά θα περάσω μια βόλτα απ’ το γραφείο, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε(!!!) και λέω να μη γυρίσω σπίτι αφου για το βράδυ έχω στα σχέδια μου Μπέκετ!

Σκέφτομαι, λοιπόν, πολύ σοβαρά, μετά το γραφείο και πριν τον Μπέκετ, να κάνω πάλι ένα πέρασμα από την Αυλή. Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά! Πού να γυρίζω σπίτι και να ξανατρέχω; 

Eνθουσιάστηκα με την ιδέα μου! Back στην ΑΥΛΗ, λοιπόν, το απόγευμα, για να αράξω με το βιβλιαράκι μου, να φάω την "ποικιλία" μου, να πιω και το κοκτεηλάκι μου το φρουτένιο και να κατηφορίσω για Πειραιώς, γεμάτη και.. σίγουρη!

Το βιβλιαράκι μου είναι ολοκαίνουργιο. Δώρο του φίλου μου του Γιώργου για τα γενέθλια μου. «Πολύ μακριά πολύ κοντά»(Εκδόσεις Ψυχογιός), ο τίτλος του. Συγγραφέας του η (Αγγλίδα) Τζότζο Μόις. Μου άρεσε ο τρόπος που γράφει  όταν διάβασα πριν λίγο καιρό το, δικό της , «Πριν έρθεις εσύ» και το, πάλι δικό της, «Χωρίς εσένα» και είπα να τριτώσω με τη Τζότζο!

Κατά τις 8μιση θέλω να είμαι στην Πειραιώς 260. Απόψε, εκεί, έχει μια παράσταση που την περίμενα καιρό.

Επηρεασμένη και από τις προτάσεις της Μελίνας (Αδαμοπούλου) για τις παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσουμε αυτό το καλοκαίρι (Summer in the city), περιμένω να τη δώ με ακόμα μεγαλύτερη ανυπομονησία.

Σου μιλάω για την multimedia παράσταση που ανέβηκε χθες, στον χώρο Δ της Πειραιώς 260 και που σκηνοθέτης και εμπνευστής της είναι ένας σκηνοθέτης που θαυμάζω και εκτιμώ, ο Δημήτρης Κουρτάκης. ”Αποτυχημένες απόπειρες αιώρησης στο εργαστήριο μου”, είναι ο τίτλος της και όλα ξεκινούν και τελειώνουν στο έργο του κορυφαίου Ιρλανδού Νομπελίστα συγγραφέα Σάμουελ Μπέκετ. Πρωταγωνιστεί ένας ηθοποιός που, επίσης,  θαυμάζω και αγαπώ, ο Άρης Σερβετάλης και η μουσική είναι του Δημήτρη Καμαρωτού. Ξέρω πως δεν θα δω κάτι «εύκολο» και πάω απολύτως προετοιμασμένη να μπω στο Μπεκετικό σύμπαν με όλο μου το είναι.

Η παράσταση αρχίζει στις 21.00 κι ως εκείνη την ώρα, μια χαρά θα περάσω στην Κουκακιώτικη Αυλή, παρέα με τη Τζότζο.

Ως την επόμενη Τετάρτη, να κάνεις θετικές σκέψεις. Μόνο!

Φιλιά!

 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.