Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Στο... νησί που το λένε Σχινιά

Και αχανείς αμμουδιές και δάση και καταπράσινες αυλές και λιχουδιές, θα αναζητήσει σήμερα η Γωγώ, στη βορειοανατολική Αττική.


Γωγώ Καρκάνη

Συνήθως πριν από κάθε μπάνιο σε παραλία της Αττικής με βασανίζει το ερώτημα: θα βρω έστω και ένα τετραγωνικό ελεύθερο για να απλώσω την πετσέτα μου; Εκτός αν το μπάνιο είναι στην ατελείωτη παραλία του Σχινιά. Και ειδικά Δευτέρα απόγευμα. Εκείνες, μάλιστα, τις μέρες του καλοκαιριού που η πόλη βράζει από τη ζέστη, αυτός ο προορισμός παίρνει στο μυαλό μου διαστάσεις μιας όασης στην καρδιά της ερήμου.

Συχνά αποφασίζω να διανύσω τα χιλιόμετρα που χωρίζουν το Σχινιά από την Αθήνα, για πολλούς και καλούς λόγους: για το γεγονός ότι η παραλία του είναι τόσο αχανής, που ακόμα και τις Κυριακές δεν στριμώχνεσαι ποτέ. Για τη λεπτή άμμο και τα ρηχά νερά, που δημιουργούν για το 2χρονο παιδί μου ένα όσο το δυνατόν πιο ασφαλές περιβάλλον για παιχνίδι και πλατσούρισμα. Για το γεγονός ότι από κάποια σημεία της ακτής δεν διακρίνεται ίχνος ανθρώπινου «πολιτισμού», ούτε ταβέρνα ούτε beach bar ούτε σπίτι, βοηθώντας με να καλλιεργήσω την ψευδαίσθηση πως έχω δραπετεύσει σε κάποιο μακρινό και ανεξερεύνητο νησί

Και φυσικά για το δάσος με τις κουκουναριές, οι οποίες δημιουργούν ένα επιβλητικό σκηνικό και που προσφέρουν γενναιόδωρα τη σκιά τους στην παραλία.

Εκεί θα κατευθυνθώ λοιπόν σήμερα και στην επιστροφή, ανάλογα με το budget και τις διαθέσεις μου, θα κάνω μια στάση για φαγητό σε κάποια από τις ταβέρνες της Παλαιάς Πεντέλης, αν γυρίσω από τον ορεινό δρόμο της Πεντέλης. 
 

himonas_kalokairi.jpg

Το Χειμώνας-Καλοκαίρι
 

Ή, παίρνοντας τη Λεωφόρο Μαραθώνος, θα κάνω μια μικρή παράκαμψη στο Ζούμπερι για να καλομάθω τον εαυτό μου με ένα δείπνο στην ταβέρνα Χειμώνα-Καλοκαίρι. Μπορεί σε αντίθεση με άλλες της περιοχής να μην έχει θέα στη θάλασσα, διαθέτει όμως έναν καταπράσινο κήπο, δημιουργίες μεσογειακής κουζίνας που είναι από αξιοπρεπείς έως απολαυστικές και, το καλύτερο, ένα μεγάλο μενού από επιδόρπια που όχι απλώς κλείνουν ικανοποιητικά ένα γεύμα αλλά είναι τόσο νόστιμα ώστε ενέχουν τον κίνδυνο να σε κάνουν να ξεχάσεις τα πιάτα που έχουν προηγηθεί! Μάλλον όχι τυχαία, αφού το εστιατόριο ανήκει στην αδερφή του Στέλιου Παρλιάρου, Νίκη Παρλιάρου, και τον ανιψιό του, Φώτη Χρυσανθίδη, οι οποίοι έχουν αναγάγει τη ζαχαροπλαστική σε οικογενειακό πάθος.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.