Στην Αγία Παρασκευή, αδερφές μου! - AllYou.gr

Search

Στην Αγία Παρασκευή, αδερφές μου!

Σήμερα η Γωγώ σου συστήνει τις αγαπημένες της αυλές και αίθρια στο προάστιο, ιδανικά για μια μικρή απόδραση λίγο μετά τις διακοπές.

21 Αυγούστου 2017

Επειδή οι διακοπές μου τελείωσαν αλλά το καλοκαίρι καλά κρατεί, σήμερα θα επισκεφτώ τα αγαπημένα μου καταφύγια στην Αγία Παρασκευή, μέρη με δροσιά και ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Ανεβαίνοντας τη λεωφόρο Αγίου Ιωάννου, στο αριστερό μου χέρι θα συναντήσω ένα εμπορικό κέντρο που στο αίθριό του κρύβει το καφέ Play ή Πλέει (Αγ. Ιωάννου 23, φωτό). Χρώματα, πολλά χρώματα και ένα πλήθος από ετερόκλητα αντικείμενα σε υποδέχονται σε αυτό τον παιχνιδιάρικο με κάθε σημασία της λέξης χώρο, καθώς εδώ εκτός από το να πιεις τον καφέ σου μπορείς επίσης να παίξεις επιτραπέζια με την παρέα σου. Όχι τυχαία, αν έρθεις εδώ κάποια καθημερινή στη διάρκεια της σχολικής σεζόν ίσως συναντήσεις παρέες μαθητών που έχουν κάνει κοπάνα από το σχολείο.

Και μετά, για βραδινό, θα πεταχτώ για φαγητό... στο χωριό. Θα πάω στην κατάφυτη αυλή του Κορομηλά (Ελ. Βενιζέλου 72), μια ταβέρνα όπου νιώθεις ότι διακτινίζεσαι σε κάποια εξοχή. Τα ψηλά δέντρα με τους ασβεστωμένους κορμούς στη μεγάλη, στρωμένη με χαλίκι αυλή, όπου απλώνονται τα τραπεζάκια και οι καρέκλες τύπου καφενείου, σε κάνουν να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι σε αθηναϊκό προάστιο. Η επόμενη ευχάριστη έκπληξη έρχεται μαζί με την παραγγελία σου: το κοντοσούβλι είναι πραγματικό λουκούμι, ενώ και τα υπόλοιπα κρεατικά κινούνται σε τουλάχιστον ικανοποιητικά επίπεδα. Εδώ θα φας απλά και καλά.
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!