Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα, η Γωγώ καλόμαθε τον εαυτό της στο Ζούμπερι
Θα κάνω μια μικρή παράκαμψη στο Ζούμπερι για να καλομάθω τον εαυτό μου με ένα δείπνο στην ταβέρνα Χειμώνα-Καλοκαίρι (*το βλέπεις στην κεντρική φωτογραφία). Μπορεί σε αντίθεση με άλλες της περιοχής να μην έχει θέα στη θάλασσα, διαθέτει όμως έναν καταπράσινο κήπο, δημιουργίες μεσογειακής κουζίνας που είναι από αξιοπρεπείς έως απολαυστικές και, το καλύτερο, ένα μεγάλο μενού από επιδόρπια που όχι απλώς κλείνουν ικανοποιητικά ένα γεύμα αλλά είναι τόσο νόστιμα ώστε ενέχουν τον κίνδυνο να σε κάνουν να ξεχάσεις τα πιάτα που έχουν προηγηθεί!

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα πήγε στο Μουσείο της Ακρόπολης
Σήμερα βρίσκω την καλύτερη αφορμή να αναπτύξω όραση και συναίσθημα πηγαίνοντας στο Μουσείο της Ακρόπολης, που τόσο περήφανη νιώθω κάθε φορά που το επισκέπτομαι. Κυρίως τώρα το καλοκαίρι που είναι γεμάτο από τουρίστες, νιώθω ωραία ως Ελληνίδα. Τι με περιμένει εκεί; Η έκθεση «εmotions, ένας κόσμος συναισθημάτων», που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης και πλέον βρίσκεται στη χώρα μας! 129 αριστουργήματα από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου. 129 ιστορίες για τα συναισθήματα.

*Την Τετάρτη, η Λένα ψήφισε Πλάκα
Λέω να πάω προς την Κυδαθηναίων (στο 21), να «τσιμπήσω» στην αγαπημένη μου «Σαΐτα». Στην (τρομερή) κυρία Βάσω, όπως λέμε εδώ και πολλά χρόνια, με τους φίλους μου.  Ό, τι και να φας εκεί, έχει τη γνώση, το μεράκι, την αγάπη της κυρίας Βάσως για τη δουλειά της,  άρα έχει τη γεύση του απόλυτα σπιτικού φαγητού. Από τα  χόρτα και τη χωριάτικη ως τα ντολμαδάκια, κι απ’  τη μακαρονάδα ως το κοκκινιστό,  απ’ το μουσακά ως τα κεφτεδάκια κι απ’ το μπακαλιάρο ως τις γαρίδες σαγανάκι και να μη μιλήσω για τις τηγανητές πατάτες! Θε-ι-κές!

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα συνάντησε τον μωβ σκίουρο
Με το μυαλό στη θάλασσα, η συνέχεια της μέρας, θα με βρει στην πλατεία Καρύτση, αριθμό 4, και τον μικροσκοπικό "Μωβ Σκίουρο" για τις απαραίτητες προμήθειες. Για βιβλία μιλαώ φυσικά. Ένας από τους λόγους που λατρεύω το καλοκαίρι είναι ότι μπορώ να διαβάζω, να διαβάζω, να διαβάζω... Στα 15 τετραγωνικά αυτά, πιστεύω θα ανακαλύψω κάποιο διαμαντάκι και θα το κάνω δικό μου. 

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ είχε όρεξη για... Αφρική
Prestige African Restaurant (Εφέσου 8, Αθήνα): Καλά κρυμμένο στην καρδιά της Αθήνας δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι εκεί θα βρει το πιο αυθεντικό αφρικάνικο φαγητό! Ο χώρος μπορεί να μην είναι ο πιο ειδυλλιακός, αλλά είναι χωρίς αμφιβολία το καλύτερο μέρος για να φας πεντανόστιμο αφρικάνικο φαγητό. Το παραδοσιακό νιγηριανό τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο ή μοσχάρι που σερβίρει το Prestige είναι το πιάτο που επιβάλλεται να δοκιμάσεις. Α, και μην εντυπωσιαστείς αν δεις στο μαγαζί κάποιον Έλληνα υπουργό ή πολιτικό να τρώει εκεί. Ξέρουν τα καλύτερα μέρη τελικά οι πολιτικοί μας για φαγητό και τα τιμούν δεόντως!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός