Μια βόλτα που… σπαρταράει! - AllYou.gr

Search

Μια βόλτα που… σπαρταράει!

Η Κέλλυ, σήμερα, απολαμβάνει το καλοκαίρι στο κέντρο της Aθήνας.

11 Αυγούστου 2017

Έχω αρχίσει να μετράω αντίστροφα. Πέντε και σήμερα, τέσσερις και σήμερα…Και, ναι, πλησιάζει  η μέρα που θα πάω στο νησί. Καλά, δεν φεύγω αύριο, αλλά βρίσκομαι πολύ κοντά στο… όνειρο. Και για όσες, λίγες, ημέρες απομένουν  που θα βρίσκομαι εδώ στην πόλη, θέλω να τις ευχαριστηθώ!  Άρα, σήμερα, ετοιμάσου για μια βόλτα είναι άκρως καλοκαιρινή, στο πολυαγαπημένο μου κέντρο. 

Πάμε να φύγουμε γιατί η βόλτα είναι αρκετά... φρέσκια και πρέπει να την "καταναλώσουμε" άμεσα!

Αρχικά, θέλω λίγη ενέργεια. Οπότε θα κάνω μια πρώτη και γρήγορη στάση στο Estrella (Ρόμβης 24, Αθήνα) για ένα super smoothie που θα με χορτάσει, αλλά και θα με γεμίσει ενέργεια. Το μαγαζί είναι γνωστό για το εκπληκτικό brunch που σερβίρει αλλά εγώ σήμερα θα απολαύσω μόλις ένα δροσιστικό και καλοκαιρινό smoothie με φρούτα που είναι ότι χρειάζομαι για να ξεκινήσει η μέρα δυναμικά.

Αφού δροσίστηκα εκ των έσω, θέλω τώρα να το κάνω και σε πιο επιφανειακό επίπεδο. Σήμερα, θα καλομάθω τον εαυτό μου και παρόλο το περιορισμένο μου budget (είπαμε, σε λίγο καιρό φεύγω για διακοπές!) θα κάνω μια ουσιαστική σπατάλη που θα μου προσφέρει ψυχική και σωματική ηρεμία. Ανάμεσα σε όλη η φασαρία του Μοναστηρακίου, από τα μπαχαροπωλεία της γειτονιάς, τα αυτοκίνητα, τα μηχανάκια και τον συνωστισμό των ανθρώπων που κυκλοφορεί στους δρόμους του, μπορεί κανείς να ανακαλύψει σχεδόν τον εαυτό του, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης. Η ταράτσα του Fresh Hotel (Σοφοκλέους 26) είναι από μόνη της μια όαση στο κέντρο της πόλης, αλλά όταν μπορείς να συνδυάσεις και ένα δροσιστικό μπάνιο, κάνοντας βουτιές στην πισίνα του με θέα την Ακρόπολη, τότε το μέρος αυτό είναι με σιγουριά μπορεί να χαρακτηριστείς κάτι περισσότερο από μια απλή όαση. Ευτυχώς η τιμή της εισόδου είναι τόσο... υποφερτή, όσο και η διαδρομή που θα κάνω από την Ρόμβης μέχρι τη Σοφοκλέους...

Και φυσικά, αφού βρίσκομαι ήδη στην Σοφοκλέους και έχω ήδη μπει σε μούντ καλοκαιρινό, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην περάσω από την Θεμιστοκλέους και να κάνω μια στάση για φαγητό στην πιο έμπειρη ψαροταβέρνα της πόλης. Η Τράτα (Θεμιστοκλέους 8 και Νικηταρά 9) είναι ένα μικρό διαμαντάκι στην καρδιά της πόλης για όποιον θέλει να απολαύσει ψάρι που να… σπαρταράει. Ναι, τόσο φρέσκο είναι! Και πεντανόστιμο. Και σου το λέω εγώ, που δεν είμαι φαν του ψαριού ή των θαλασσινών. Πάντως, δεν ξέρω τι θα φάω σήμερα. Ό,τι μου προτείνει η Θεανώ (ιδιοκτήτρια του μαγαζιού) και ό,τι έχει βγάλει η ψαριά της ημέρας. Μην περιμένεις να δεις ανθρώπους σαν εμένα εκεί. Το μαγαζί είναι το IT στέκι για πολιτικούς, δικηγόρους και τα συναφή που ξέρουν να τρώνε σωστά και οικονομικά. Α ναι, γιατί δεν στο είπα. Οι τιμές είναι καλές. Πολύ καλές.
Είδες που σου είπα ότι θα τη βγάζαμε  καλοκαιρινά  σήμερα; Πιο φρέσκια βόλτα απ' αυτήν δεν γίνεται!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!