Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Αλεξάνδρα το παίζει Χαβανέζα

Τσιμπώντας λίγο σούσι στο Poké.



Είναι εδώ και λίγες μέρες που ανοίγοντας το λάπτοπ μου αντικρύζω μια εικόνα από νησιά στην Ταϋλάνδη. Έχω βρεθεί εκεί. Έχω δει την εικόνα live.

Γιατί μου το κάνεις αυτό, αγαπημένο μου λαπτοπάκι; Για να μου θυμίσεις πόσο αγαπώ τα ταξίδια; Μήπως και το έχω ξεχάσει;

Γιατί, ναι, καλοκαίρι είναι Ελλάδα, είναι ήλιος, θάλασσα και κυκλαδίτικα σπιτάκια. Αλλά μπορεί να είναι και μια τέλεια αφορμή για να βγάλεις οικονομικά εισιτήρια και να βρεθείς στην άλλη άκρη του κόσμου! 
Τι κι αν δεν μπορείς φέτος; Βάλε στόχο και θα το καταφέρεις σε ένα χρόνο από τώρα. 

Αν με ρωτάς, το διαβατήριο μένει κλεισμένο στο ντουλάπι του γραφείου. Εντός συνόρων θα είμαι. Και προς το παρόν, εδώ, στο κλεινόν άστυ, που δεν το αγαπώ τον Αύγουστο. 

Και μέχρι να του πω αντίο και να ζήσω χωρίς αυτό, βρίσκω τρόπους να ταξιδεύω μαζί του.

Σήμερα θα πάω στο Poké, στο Σύνταγμα, για να γευτώ χαβανέζικο σούσι!
Το μαγαζί αυτό το εξωτικό το έχουν στήσει τρεις παιδικοί φίλοι, ο Γιάννης Μπινιάρης, ο Κωνσταντίνος Γιαννούτας και ο Γιάννης Κανδυλίδης, και είναι το πρώτο μαγαζί με χαβανέζικο σούσι στην Ελλάδα.

Πέρα από το ταξιδιάρικο και το πρωτοποριακό του θέματος, τα παιδιά εκεί κάνουν και κάτι άλλο που μου αρέσει πολύ: Σερβίρουν μικρά μπολ με ρύζι και ωμό ψάρι και τα βαφτίζουν με τα ονόματα τροπικών παραλιών από όλο τον κόσμο. Τέλειο;

Δεν σου είπα ότι Poké στα χαβανέζικα σημαίνει ωμό ψάρι κομμένο σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, οπότε, ναι, θα επιλέξω ανάμεσα στα δικά τους house signature bowls ή θα κάνω τη δική μου build your own bowl δημιουργία, με συνδυασμούς από φρούτα, λαχανικά και toppings.

Σκέφτομαι να πάρω μαζί μου και κάτι πολύχρωμες λουλουδάτες γιρλάντες που έχω στο σπίτι αλλά, δεν ξέρω, μήπως το παρακάνω λες;  
 

*Poké: Πετράκη 7, Αθήνα, τηλέφωνο: 210 32 26 653

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός