Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Αλεξάνδρα εκκλησιάζουσα

Και ο Αριστοφάνης από ψηλά γελάει.



Της Παναγίας σήμερα! Και με ρωτάς τι θα κάνω; Θα χαλαλίσω τον πρωινό μου ύπνο, αυτόν τον γλυκό των διακοπών, θα ξυπνήσω και την κόρη μου, θα βάλουμε τα ωραία μας φορέματα, τα λίγο πιο σεμνά, όχι αυτά που φοράμε στις διακοπές, και θα πάμε στην εκκλησία.

Εκεί θα είναι μαζεμένοι όλοι, μικροί μεγάλοι. Χαρούμενοι, ευδιάθετοι, μαυρισμένοι, οι φίλοι μας του καλοκαιριού. 
Θα ανάψουμε ένα κεράκι και φιλώντας την εικόνα Της θα πούμε το δικό μας ευχαριστώ στη χάρη Της. Η υγεία η δική μας και των αγαπημένων μας ανθρώπων, ναι, αυτό είναι το πρώτο-πρώτο. Καμιά φορά και το μοναδικό.

Η αλήθεια είναι ότι τις εκκλησίες τις προτιμώ άδειες. Να μπαίνω μέσα και να νιώθω την αγκαλιά τους. Την ηρεμία της ψυχής. Την ευγνωμοσύνη. Το δέος. Τη ζωή.  
Μια τέτοια μέρα όμως γιορτινή, δεν μπορείς να μείνεις μόνος. Θες να το γιορτάσεις με κόσμο πολύ και αυτό είναι τελικά τόσο ωραίο!

Μετά την εκκλησία θα πάμε για το πατροπαράδοτο καφεδάκι με όλη την παρέα, θα το πιούμε στα γρήγορα και βουρ στο σπίτι για μαγιό και πετσέτες. Οι παραλίες θα είναι γεμάτες κόσμο, είναι η μέρα τέτοια, και δεν θα καθίσουμε πολύ. 

Θα ανέβουμε σπίτι, θα ψήσουμε στο μπάρμπεκιου, σαλάτες χωριάτικες, πατατούλες τηγανητές και ζεστά, λαχταριστά κρέατα θα στρωθούν στο τραπέζι που όλους τους χωράει. Θα πιούμε τα τσιπουράκια μας και θα τσουγκρίσουμε στην υγειά μας. 

Η μέρα θα συνεχιστεί με επισκέψεις στις εορτάζουσες, με κεράσματα γλυκά του κουταλιού φτιαγμένα από τα χεράκια τους και μαστίχα υποβρύχιο.

Και τα παιδιά θα παίζουν ανέμελα στην αυλή. Τι ωραίο το βουητό τους! Και στη στιγμή θα αποφασίσουμε να κάνουμε ένα μπάνιο βραδινό στη θάλασσα. Έτσι με τα ρούχα, όπως είμαστε.

Παναγιά μου, φίλοι, γέλια και ανεμελιά, αυτό είναι ευτυχία! Σε ευχαριστώ.  
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέρα από τη θάλασσα | Ο Παύλος Παυλίδης συναντά τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Ψηφιακή πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube | 31.03.2024 | 21:00 | Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής