Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα, η Γωγώ βόλταρε στη Μυτιλήνη
Τα τελευταία χρόνια το νησί της Μυτιλήνης επιστρέφει συχνά στην επικαιρότητα για πράξεις ανθρωπιάς και σκληρότητας, καθώς έχει βρεθεί στο επίκεντρο της μεγάλης προσφυγικής κρίσης. 
Ποτέ όμως δεν έχει πάψει να αποτελεί ένα μέρος ιδανικό για διακοπές, το οποίο προσφέρει χωρίς υπερβολή τα πάντα: τεράστιες αμμουδιές, πεντακάθαρα νερά, γραφικά χωριουδάκια, πράσινο, καλό φαγητό, τέχνη, ιστορία, νυχτερινή ζωή, ακόμα και ένα απολιθωμένο δάσος μοναδικό στο είδος του.

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα πέρασε έναν όμορφο Δεκαπενταύγουστο
Μετά την εκκλησία θα πάμε για το πατροπαράδοτο καφεδάκι με όλη την παρέα, θα το πιούμε στα γρήγορα και βουρ στο σπίτι για μαγιό και πετσέτες. Οι παραλίες θα είναι γεμάτες κόσμο, είναι η μέρα τέτοια, και δεν θα καθίσουμε πολύ. 
Θα ανέβουμε σπίτι, θα ψήσουμε στο μπάρμπεκιου, σαλάτες χωριάτικες, πατατούλες τηγανητές και ζεστά, λαχταριστά κρέατα θα στρωθούν στο τραπέζι που όλους τους χωράει. Θα πιούμε τα τσιπουράκια μας και θα τσουγκρίσουμε στην υγειά μας. 

*Την Τετάρτη, η Λένα βρήκε χρόνο για Μουσείο
Για τη συνέχεια το πρόγραμμα έχει  Τεχνόπολη (Πειραιώς και Βουτάδων γωνία). Δεν έχω δει ποτέ το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου! Και καλά, θα μου πεις, τώρα σ’ έπιασε η μανία; Μάλιστα, τώρα! Σήμερα, που έχω χρόνο.
Όλο για κάποια συναυλία ή για κάποια εκδήλωση πάω στην Τεχνόπολη και στο Μουσείο, δεν βρήκα καιρό να πάω, ποτέ! Είναι μια βόλτα, ένας μουσειακός περίπατος με 13 στάσεις το να δεις και να μάθεις , η επίσκεψη στο Μουσείο. Και πέρα απ’ αυτό, θέλω πολύ να εξοικειωθώ με έννοιες όπως η βιομηχανική κληρονομιά και αρχαιολογία.

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα έγραψε από Αιδηψό
Το 'πα και το έκανα! Πακέταρα και έφυγα από την Αθήνα, να πάρω τον αέρα μου, να κάνω τα μπάνια μου και να δω φυσικά αγαπημένα μου πρόσωπα. Είμαι, λοιπόν, στην Αιδηψό. Σε αυτή την παρεξηγημένη κωμόπολη, που έχω γεννηθεί και αγαπώ. Έτοιμη να σε ξεναγήσω;
Το πρωί μας θα το ξεκινήσουμε από το Old House (28ης Οκτωβρίου 4). Θα πιούμε το καφεδάκι μας στη σκιά των δέντρων και με θέα το ιστορικό "Κύμα", που είναι χτισμένο μέσα στη θάλασσα, θα συζητήσουμε περί ανέμων, υδάτων και... πλάνων για τη μέρα. 

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ απόλαυσε τον καφέ της στη Χίο
My Café: Ίσως και ο καλύτερος καφές στην Χίο. Οι έμπειροι baristas του μαγαζιού (ναι, είχα και στο χωριό μου) θα σου ετοιμάσουν τον πιο απολαυστικό καφέ του νησιού από απόψη ποιότητας αλλά και εκτέλεσης. Το απόλυτο μέρος για να κάνεις μια πρώτη στάση πριν φύγεις για κάποια παραλία στην Νότια πλευρά του νησιού καθώς πέρα από τον εξαιρετικό καφέ, μπορείς να προμηθευτείς και ένα (από την μεγάλη ποικιλία του καταλόγου) λαχταριστό σάντουιτς, για να φας μετά το δροσιστικό σου μπάνιο. Προτείνω αυτό με τα ψητά λαχανικά, τυρί κρέμα και σπιτική σάλτσα ντομάτας. To die for!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30